Live in Genève 2015: Mercedes-Maybach Pullman is te lang om op foto te zetten

mercedes-maybach-pullman-geneve-2015-101

Het moet zowat de langste productiewagen zijn op dit autosalon en het is dan ook niet eenvoudig om hem in zijn geheel op foto vast te leggen. Mercedes-Maybach heeft de Pullman meegebracht, maak plaats!

Een verlenging van een verlengde versie van de S-Klasse. Dat is de Pullman in het kort. Hij krijgt dezelfde motorisatie als de Mercedes-Maybach S600, dat is een 6.0 V12 twin turbo benzine met 530 pk en 830 Nm. Al moet die in de Pullman een hoop extra gewicht en lengte meetorsen. Met een lengte van 6,5 meter is het nogal logisch dat de passagiers achterin alle ruimte hebben die ze zich kunnen voorstellen. Het aantal auto's op dit salon die in de wielbasis van de Pullman (4,418 m) zouden passen is niet op één hand te tellen.

Als eigenaar zit je waarschijnlijk vooral achterin, waar je je zetel lekker achterover kan laten hellen terwijl je van je glaasje champagne nipt en geniet van je Burmeister sound system. Onbetaalbaar voor velen, we denken dan ook dat een groot deel van de kopers zich in het Midden-Oosten, Rusland en zelfs China zal situeren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws