Live in Genève 2015: Range Rover Evoque facelift

range-rover-evoque-facelift-geneve-2015-106

In Genève laat Land Rover de nieuwe Range Rover Evoque zien. Die krijgt wat visuele aanpassingen maar wordt vooral onderhuis vernieuwd.

Visueel zijn de aanpassingen beperkt gebleven. Waar de designers de overige modellen van het Range Rover-gamma zodanig ontwierpen dat ze leken af te stammen van deze vooruitstrevende Evoque, daar neemt deze Evoque facelift nu wat details van die andere modellen over. Een nieuwe LED-invulling van de koplampen, een lichtjes hertekende bumper en een eveneens aangepaste spoiler op de achterklep zijn de grootste veranderingen. Nuja, groot... voldoende om over een facelift te spreken.

Binnenin kijk je tegenwoordig naar een 8 inch groot scherm op de middenconsole en je zal zien dat ook de deurpanelen onder handen werden genomen. Al blijft het ook hier allemaal subtiel.

Maar de Evoque krijgt nu ook de beschikking over de nieuwe Ingenium-motoren die eerder bij Jaguar hun introductie kregen. De belangrijkste eigenschap is dat ze zuiniger zijn, waarbij ook de CO2-uitstoot laag gehouden wordt. Volgens de ingenieurs werd het blok zo'n 30 kilogram lichter en 15% zuiniger dan zijn voorganger. Prestatiegewijs kan je kiezen uit twee vermogens; 150 pk of 180 pk. Die eerste tekent een normverbruik op van 4,2-liter en een CO2-uitstoot van 109 g/km. Kies je voor de meest potente versie dan verbruik je volgens Land Rover 4,8-liter en stoot je 125 g/km CO2 uit.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws