Live vanop Brokeback Mountain: Citroën Berlingo voelt de facelift-vibe in Genève

citroen-berlingo-mountain-vibe-concept-geneve-2015-104

Spannend is zo'n Berlingo verre van op het pk-gevulde autosalon van Genève, maar het is misschien wel één van de belangrijkste modellen... Want Citroën's people carrier verkoopt als zoete broodjes. Met de facelift zou het brood weer enkele jaren vers moeten blijven.

Geen wereldschokkende evolutie op de facelift van de Berlingo, wel subtiele veranderingen. Aanpassingen die je visueel opmerkt ter hoogte van de voorbumper, want de snoet is een stuk serieuzer geworden. Belangrijkere nieuwigheden vind je binnenin, want daar zorg voortaan een 7-duims aanraakscherm voor het infotainmentgehalte. Onder de kap een resem aan AdBlue dieselmotoren die 75 pk tot 120 neerzetten op de weg via de voorwielen.

Spotlight op de Mountain Vibe

De Franse weten natuurlijk ook dat ze amper zullen opvallen met de Berlingo. Daarom dat ze er één van de productielijn plukten om hem wat op te leuken. Dat doen ze door stoerdere offroadlooks te koppelen aan roze accenten. Afweken doen ze met een topografische kaart op de flank. Hoewel we er de Mountain Vibe niet helemaal van te pakken krijgen, is het een fijne verschijning op de stand. Laat het roze wel achterwege op de productieversie, Citroën...

De afbeeldingen bij dit artikel zijn van de Mountain Vibe conceptcar. Je hoeft de roze details dus niet weg te schilderen als je een Berlingo facelift koopt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws