Officieel: Mazda RX-Vision als voorsmaakje op nieuwe sportcoupé

mazda-rx-vision-concept-2015-tokyo

Na een lekkere teaser eerder vorige maand is het voor Mazda tijd om het doek van hun nieuwste concept car te halen in Tokyo. Deze RX-Vision betekent een reïncarnatie van de Wankel-motor, die eigenlijk nooit weg is geweest uit de gedachten van de Mazda-mensen.

Die Wankel-motor wordt ingebouwd in een concept car om duimen en vingers bij af te likken. Een enorm gestrekt design herbergt een setje koplampen die wel van onder twee LED-wenkbrauwen lijken te komen piepen. Knipogen naar de RX-7 zijn alvast niet veraf. De Mazda RX-Vision is 4,389 meter lang maar is slechts 1,160 meter hoog.

Specificaties van de SKYACTIV-R - want zo gaat de Rotary-motor heten - zijn er niet, al weet Mazda wel te vertellen dat het sinds de productiestop van de RX-8 onafgebroken heeft verder gewerkt om de efficiëntie van de Wankelmotor te verbeteren.

mazda-rx-vision-concept-2015-tokyo

Mazda stelt deze RX-Vision concept ook voor als "vision of the future that Mazda hopes to one day make into reality", zodat het wel zeker is dat we hem binnen afzienbare tijd als een productieklare auto op een volgend autosalon zien verschijnen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie