Volkswagen op het Autosalon Brussel 2016: GTE's en prototypes

volkswagen-c-coupe-gte-concept-phaeton-2015-12

Wie de nieuwe Tiguan wil zien, moet naar de Volkswagen-stand. Behalve dit model staan er nog een goeie 37 andere wagens te blinken in Paleis 11, waar ook de andere merken van de groep vertegenwoordigd zijn.

Volkswagen wil echter meer dan alleen productiemodellen tonen. Zo hebben ze het prototype van de nieuwe Tiguan op de stand uitgestald en is ook de Coupé Concept GTE aanwezig. Voor de plug-in hybride fans heeft Volkswagen de Passat GTE meegebracht, al kan je elders op de stand ook de Golf GTE zien.

In totaal biedt Volkswagen vijf aandrijfwijzen aan op zijn stand; TDI, TSI, TGI (Golf en Caddy op aardgas), plug-in hybride (Golf en Passat) en elektrisch (up! en Golf). Daarnaast wil Volkswagen ook laten zien wat ze met vierwielaandrijving doen met ondermeer de Golf Alltrack en Passat Alltrack, de Amarok en de Golf Variant R.

Verder zijn er nog wat speciale reeksen op de uitgaande Tiguan, de Golf, Beetle, Touareg, Caddy, Multivan en Amarok. Volkswagen laat ook zien hoe zij uitkijken naar de autonoom rijdende auto. Zo tonen ze technologieën als automatische noodremfunctie, parkeerhulp, fileassistent, voetgangerdetectie en de automatische omschakeling tussen dimlicht en grootlicht.

Het enige wat jij als bezoeker moet doen is naar de Volkswagen-stand in Paleis 11 wandelen. Het overzicht en de praktische info over het autosalon vind je in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws