Febiac: 'Laat rugzakken thuis bij bezoek autosalon'

salon-rugzakken_01

Febiac, de Belgische automobielfederatie en organisator van het Autosalon in Brussel, roept op om tassen en rugzakken thuis te laten bij een bezoek aan het Salon, dit omwille van de huidige waakzaamheid op het vlak van veiligheid. Daarenboven zal het je ook iets sneller door de controles helpen.

Dat las je goed, om de veiligheid voor bezoekers en exposanten te kunnen garanderen zal elke bezoeker van het auto- en motorsalon gecontroleerd worden voor hij of zij de paleizen betreedt. Daarmee volgt de organisatie het voorbeeld van concertzalen, sportstadions en andere grote eventlocaties. Wie met de auto komt via parkeerterrein C zal via een toegangscontrole moeten in een 40 meter lange tent. Bezoekers die via de metro komen zullen in Paleis tien worden gecontroleerd, waar eveneens ook de vestiaire is.

Heb je de pest aan wachten, maar wel begrip voor de veiligheidsmaatregelen, dan kan je best naar het Salon trekken met een online aangekocht toegangskaartje zonder rugzak, tas of dergelijks. Febiac voorziet namelijk 'Fast Lanes' voor die bezoekers.

'Wij zoeken naar een goede combinatie van comfort en veiligheid', stelt Pierre Lalmand, directeur-generaal van het Salon. 'Wij sparen kosten nog moeite om de veiligheid te garanderen. Extra controles van de bezoekers horen daarbij, maar wij staan er op dat dit in de best mogelijke omstandigheden gebeurt. Daarom voorzien wij een aangepaste infrastructuur. Wij rekenen op de medewerking en het begrip van onze bezoekers om niet met tassen en rugzakken naar het Salon te komen. Draagtasjes om folders en informatiebrochures te kunnen meenemen zullen op heel wat stands verdeeld worden. En wie via autosalon.be een ticket koopt, vermijdt tijd te verliezen aan de kassa’s, ook al hebben we ook daar extra capaciteit en beveiliging voorzien.'

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Jelle DR 10:24
afbeelding van Jelle DR

Ik vrees dat we tegen maandag veel klachten zullen horen over de organisatie. Toch mogen we niet vergeten dat zij hier niet veel aan kunnen doen. Zij krijgen immers orders van politie en veiligheidsdiensten, die op hun beurt orders krijgen van andere diensten.

Maar ik kan me voorstellen dat het dit weekend een hel wordt bij het aanschuiven, iedereen wordt gecontroleerd met een scanner en dient dus zijn zakken leeg te maken vooraleer je door mag. Dit zal veel tijd kosten waardoor de frustraties kunnen oplopen.

Gisteren was ook de parking bij Kinepolis afgesloten en kon je (mocht je) nergens parkeren en werd je verplicht om toch op de dure parkings te staan. Ok 6eu is niet het einde van de wereld, maar als je alles bij mekaar optelt wordt het toch een duur grapje.

Quin 13:03
afbeelding van Quin

Ik ben blij dat ik op een werkdag naar het autosalon ga, zal al wat schelen bij de controles.

Maar begrijpelijke maatregel. Ik denk dat dat iets is waar je voortaan wel rekening gaan moeten mee houden op massa-evenementen.

Bert V 13:24
afbeelding van Bert V

Als rugzakken verboden zijn op het autosalon, hoe geraak je dan met je foto materiaal naar binnen? Heb er niets op tegen dat je rugzak bij ingang gecontroleerd wordt, een dure camera en lenzen kan je toch moeilijk in zakje stoppen

Sven 13:27
afbeelding van Sven

Rugzakken en tassen zijn niet verboden, ze zorgen er enkel voor dat je langer moet aanschuiven bij het binnengaan van het salon. En de meeste bezoekers hebben die dingen niet echt nodig bij een bezoek.

roets cyriel 20:12
afbeelding van roets cyriel

Ik heb zelfde probleem, alles zit in speciaal rugzak die bij mijn camera hoort, ben niet van plan die af te geven, kan een lens zomaar niet in een plastieken zakje stoppen , waarvoor dienen die speciale zakken voor fototoestellen anders, controleren begrijp ik best. Denk dat je er wel mee binnen mag nadat je door controle bent geweest ???

Jelle DR 19:16
afbeelding van Jelle DR

Bij echte dreiging heb ik ook geen probleem met die controles, maar als je kijkt naar de kern van het verhaal dan kom je tot de vaststelling dat onze vrijheden steeds beperkter worden.
Dit geld voor iedereen behalve een kleine groep. ;-)

Veel kan (mag) ik er niet over vertellen, maar weeral wordt de verkeerde groep als boeman aanschouwd. Enigszins logisch met alle feiten die er op tafel liggen, maar kijk eens verder. ;-)
Pluspunt: Mensen van NU zijn veel intelligenter, jammer genoeg zullen ze misschien nog één keer slagen in hun opzet. Het klinkt geheimzinnig, maar de toekomst zal alles verklaren. Velen gaan even tijd nodig hebben wanneer alles geopenbaard wordt. Sommige invloedrijke personen hebben reeds pogingen ondernomen, , jammer genoeg werden ze allemaal monddood gemaakt.

Over het salon, probeer sowieso op tijd te komen, want met slechts 2 ingangen is dit praktisch gezien een heel vervelend salon.

XC 70 23:19
afbeelding van XC 70

ben vandaag geweest , was er iets na 10 u en kon gewoon tot aan security gaan , niets aanschuiven . er zijn zekers 20 rijen gemaakt om te kontroleren

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws