Volvo, Ford, Aston Martin en Rolls Royce komen niet naar autosalon van Parijs

paris_motor_show

Wij zullen ook dit jaar op het autosalon van Parijs zijn, maar zullen er lang kunnen blijven zoeken naar de stands van Aston Martin, Ford, Volvo en Rolls Royce. De vier merken maken vandaag bekend niet aanwezig te zullen zijn op het internationale salon.

De zwaktes van een autosalon worden al een lange tijd blootgesteld. Zodra een salon weinig tot geen commerciële waarde heeft, dreigt het merken te verliezen. Nederland is daardoor zijn RAI kwijt (of van wat er nog overschiet) en ook Londen mocht een streep door haar salon trekken. Gelukkig is het voor Parijs nog lang niet zo ver, maar vier grote merken die zeggen dat ze het salon liever missen - erg positief is die boodschap niet.

De automerken in kwestie willen meer direct contact hebben met klanten die interesse hebben om te kopen, iets wat blijkbaar niet zo is in Parijs. Daarom zet Ford meer in op testritten en zal Rolls Royce wat meer cocktailparties organiseren waar je ook kan gaan rijden met hun modellen. De merken willen ook goedkopere en meer overtuigende middelen zoals bloggers inzetten.

"There used to be the feeling that you had to be at every motor show. But there are sometimes better ways of doing it than just always spending money on show after show after show", aldus Aston Martin's verantwoordelijke, Andy Palmer.

In de wandelgangen wordt ondertussen gezegd dat ook Lamborghini zou stoppen met alle autoshows. "We are revising our strategy. The world is continuously changing" zou een medewerker gezegd hebben aan Autonews.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws