Jaguar F-Type heet ons welkom in de Heizel (Live in Brussel 2017)

jaguar-ftype-brussel-07

Zat snel, donders luid en voortaan ook wat mooier. Jaguar haalt het Autosalon van Brussel aan om een opgefriste F-Type met de wereld te tonen. Goedemorgen!

Vier jaar oud, een eeuwigheid in autoland. Al kan je bezwaarlijk zeggen dat de F-Type aanvoelt als een model op leeftijd. Had je die twijfels toch, dan zorgt de facelift er voor dat 'ie weer fris op de catwalk kan lopen. Al wordt Jaguars' snelste met de facelift ook wat gecompliceerder.

Hoezo?

Wel, De Britten rammelen wat met de line-up. Want de S-variant bestaat niet meer. Waardoor je gewoonweg een F-Type hebt met 340 pk of 380 pk uit de 3-liter V6 met Supercharger. Extra uitrusten kan je die met het R-Dynamic-pakket. Vooral uiterlijke opsmuk en een inschakelbare sportuitlaat.

jaguar-ftype-brussel

Boven die modellen staat nog wel de R met 5-liter V8 en uiteraard de SVR als van de pot gerukte model. Waarbij de strafte modellen standaard aan de vierwielaandrijving worden gehangen.

400 Sport

Paradepaardje op de Jaguar-stand is echter de 400 Sport. Een tijdelijke versie van de F-Type die het vermogen van de V6 oppompt naar 400 pk en visueel uitpakt met sportieve looks. Zo zijn er 20-duims donkere velgen, wat extra plastiek rond de bumpers en de nodige 400 Sport-logo's rondom. Misschien wel de ultieme variant nu de S zijn boeltje heeft gepakt?

jaguar-ftype-brussel

Prijzig?

Iets duurder maar nog steeds spotgoedkoop in essentie zo'n F-Type. Want vanaf 66.700 euro parkeer je een 340 pk sterke coupé op je oprit. Zelf niet schakelen? Dan stijgt de prijs naar 69.240 euro. Het dak eraf? Dan kijk je naar minimaal 73.800 euro. Geen kleingeld natuurlijk maar kijk je naar de concurrentie, dan krijg je belachelijk veel auto voor je geld.

jaguar-ftype-brussel

De 400 Sport rolt van de band vanaf 100.390 euro. Waardoor je dus dik 30.000 euro meer betaalt voor 60 extra paarden en wat uiterlijk opsmuk. Zijn centen waard? Nou, voor ons is zelfs de SVR met een prijskaartje van 148.230 euro elke cent waard. Want voor een Porsche 911 Turbo S ben je minimaal 207.000 euro kwijt...

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 11:53
afbeelding van Carlos

Drup drup drup :-p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws