Beursweetje: Europese Ford Mustang Hybrid hangt af van succes in VS

ford-brussel

Een Mustang Hybride, het lijkt spek naar Europese bek. Toch zal het model initieel enkel op Amerikaanse markt verschijnen. 'Door een gebrek aan interesse vanuit Europa', zegt Ford België. Al valt niet uit te sluiten dat 'ie ooit naar onze contreien komt.

Geloof het of niet maar de Noord-Amerikaanse markt vraagt zelf naar een Mustang hybride, waardoor Ford wel de moeite zag in de ontwikkeling ervan. Dat staat natuurlijk ook aardig in het 2020-verhaal van de Blauwe Ovaal waarbij tegen dat jaar 13 auto's een vorm van elektrificatie hebben. Toch was het wat straf dat Ford deze groene pony niet naar Europa zal halen bij lancering. Al is dat volgens Ford België niet onlogisch.

'Met Ford zijn we in Amerika één van de voortrekkers van elektrische wagens', aldus Jo Declerq, PR-manager bij Ford. 'Maar in Europa loopt het niet zo storm voor elektrische wagens bij de dealers. Het is dus ook maar de vraag of het de moeite is om de Mustang Hybride naar Europa te halen. Want de kostprijzen voor homologatie zijn niet min.'

Een punt. Want waarom zou je als merk geld pompen in de commercialisatie ervan als maar 100 mensen er één op de kop tikken? Waardoor dus veel zal afhangen van het succes in de VS. Verkoopt die daar als zoete broodjes, dan zal de investering op Europese bodem minder hard doorwegen. Al zeker omdat elke Mustang - en binnenkort dus ook de hybride - uit de Flat Rock-fabriek in Michigan rolt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jelledr 10:04
afbeelding van Jelledr

Mooi zo! Willen jullie nu eens de rest van paleis 6 tonen? Nee niet eerst Volvo maar wat er naast staat. Die achterwiel aangedreven tweezitter uit het oosten! Man ik wordt ongeduldig!

Jelledr 10:39
afbeelding van Jelledr

Allee komaan! Veeg da kwijl weg en toon ons de RF! ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws