Hyundai i30 brengt Golf van vernieuwing naar Brussel (2017)

hyundai-i30-brussel-06

Niet onze woorden, wel die van Hyundai. Of ze daarmee een sneer geven naar die Duitser van gevestigde waarde? Dat zullen ze je op het salon niet vertellen. Wat ze ons wel toefluisteren? De prijzen. Niet onbelangrijk natuurlijk.

Een belangrijk salon dit jaar voor Hyundai, want de Zuid-Koreanen zetten niet enkel een groen voetje voor met de Ioniq, ook de derde generatie i30 tekent present. Waarmee het merk hoopt verder te surfen op de successtroom van de nieuwe Tucson, nummertje drie in de lijst van meest verkochte auto's in België. Daarvoor heeft het geen cent bespaard. Want de i30 is bijna Europeser dan de Volkswagen Golf. Hoezo? Wel, hoewel een Zuid-Koreaans merk werd de derde generatie i30 van de grond op ontwikkeld in Duitsland.

Hangt er dan ook een Europees prijskaartje aan vast?

De tijden dat Hyundai een budgetmerk was ligt alvast even achter ons. Niet enkel qua prijs natuurlijk, ook qua afwerking, technologie en design. Maar goed, die prijzen dan. Twee lanceringversies tovert Hyundai uit haar hoed. De Launch Edition en Luxery Launch Edition.

hyundai-i30-brussel

Die eerst komt met de 1.0 T-GDI (120 pk) neer op 24.000 euro. Standaarduitrusting omvat onder andere navigatie, achteruitrijcamera, duozone airco en de gekende 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking. De Luxe-uitvoering kost net geen 29.000 euro en voegt onder andere een panoramisch dak, licht- & regensensor, smart key, verwarmde zetels (+stuur) en 17-duims velgen toe aan de uitrusting.

Iets te duur? Dan kan je ook de lanceringsmodellen laten liggen voor wat ze zijn en zelf aan het configureren gaan. Een instapprijs hebben we nog niet, al zal die - gezien de concurrentie - rond de 17.000 euro liggen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Mathieu 14:28
afbeelding van Mathieu

Caramba! Dat zijn nogal eens prijzen!
Je hebt er een Ford Focus ST voor, of GT versie van de Renault Mégane.

Natuurlijk, ik heb de I30 nog niet gezien in het echt.

B4 22:03
afbeelding van B4

ST en GT zijn toch een goeie 6.000 en 1.000 euro duurder. En tja, kwaliteit kost geld hé. En tegenwoordig met al die keuze en prijzen. Voor hetzelfde geld kan je ook een basic 1-Reeks of A3 kiezen. Sommige mensen wel liever iets meer rijplezier, anderen willen dan eerder comfort en luxe...

Kevin 07:59
afbeelding van Kevin

Hij oogt wel wat saai, maar ik vind hem allezins geslaagd. Mooi staaltje auto van Hyundai.

Audi22 19:42
afbeelding van Audi22

Audi, mercedes, hyundai, bmw....mss zijn er nog maar die opgeplakte schermen op het dashboard vind ik zo afgrijselijk lelijk. Ik snap niet wat daar de achterliggende gedachte van is.

Badm!ke 23:32
afbeelding van Badm!ke

Misschien omdat de af te lezen informatie dan in je blikveld zit. Vroeger zat dat lager in het midden van het dashboard en dan kan je minder je blik op de weg houden. En misschien ook gemakkelijker om te bedienen als het zo recht voor jou zit.

Barry 14:42
afbeelding van Barry

Hoe rijdt hij? Mss ook niet onbelangrijk. Zet maar eens een groepje C-segmenters tegenover elkaar in 2017 beste autofans.be vrienden. Niet iedereen wordt warm van de zoveelste SUV. ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws