Bekvechten: Subaru BRZ Versus Toyota GT 86 (Brussel 2017)

toyosub

Stiefbroertjes van elkaar en ook stiefbroederlijk aan de facelift. Maar wie bekt daardoor het best, de Toyota GT 86 of toch de Subaru BRZ? Op het autosalon van Brussel kan je alvast zelf gaan oordelen.

Rijdersauto's pur sang maar daardoor verlieslatend, want de verkoop van broertjes BRZ en GT 86 is onder de verwachting van de merken. Toch hield dat Subaru en Toyota niet tegen om na vier jaar na datum met een frisse snoet op de proppen te komen voor het duo. Al zijn er natuurlijk ook wat mechanische aanpassingen onderhuids. Vooral op het vlak van onderstel, want aan de boxermotor raken beide merken niet.

Het resultaat is nog steeds 200 pk uit het 2-liter blok. Waardoor momentum primeert om snelle tijden te zetten op je plaatselijke binnenbaantjes. Moest je echter kiezen, wie smoelt het best na de facelift?

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Jm 07:11
afbeelding van Jm

Toyota heeft agresiever uiterlijk, F1 achtingen snuit. Subaru : steeds mooie concepten uitbrengen om vervolgens saaie bompa ogende wagens uit te brengen...

Kevin 07:56
afbeelding van Kevin

Ik kies qua foto ook voor de snuit van de Toyota

Wim 10:09
afbeelding van Wim

BRZ vind ik mooier, straalt wat minder Fast And Furious uit :)

Yvesw 14:50
afbeelding van Yvesw

Koplampen van de BRZ (lichtsignatuur is knapper) op de bumper van de GT 86. Technisch perfect mogelijk lijkt me :-)

Optimus 14:36
afbeelding van Optimus

Zolang subaru en Toyota geen turbo op die 2.0 vijzen en dat blok niet min. 60 pk meer uitbraakt is de BRZ een waste of time/space&money...

Audi22 18:14
afbeelding van Audi22

Je snapt de essentie niet, deze auto heeft een perfecte gas respons, je kan er subliem mee sturen, dit is geen stoplichtsprinter of wat dan ook. Enigste voor meer vermogen en dezelfde beleving kan een supercharger zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws