Is Volkswagen Golf facelift dé belangrijkste wagen van het salon? (Brussel 2017)

volkswagen-golf-facelift_6

De Volkswagen Golf was in 2016 de meest verkochte wagen in België, waardoor de facelift die het merk uit Wolfswburg ten toon stelt misschien wel de relevantste auto op heel het autosalon is.

Belgen houden van hun klassiekers; stoofvlees friet, bier van het vat en de Volkswagen Golf. VW's C-segmenter is namelijk al generaties lang een vaste waarde bij gezinnen. Vorig jaar nog was het de meest verkochte wagen in België. Zeggen dat deze Golf facelift dus een B-kant is van het segment zou een understatement van jewelste zijn. Want jawel, bezoekers zullen de stand plat lopen om naar hun toekomstige (leasing)wagen te komen kijken.

Revolutionair is die uiterlijk allerminst. De opgefriste Golf vernieuwt vooral waar het telt in de file; binnenin. Daar pronkt voortaan 9,2-duims infotainmentscherm dat -optioneel - bijstand krijgt van een 12,3-duims scherm pal voor je neus. Audi's virtual cockpit met een VW-sausje zeg maar.

volkswagen-golf-facelift

Schoonste diesel ter wereld

Op motorvlak springt vooral de nieuwe 1.5 TSI in het oog. Die viercilinder turbobenzine vervangt op termijn de 1.4 en is 150 pk sterk. Of 130 pk, als je voor de BlueMotion-uitvoering gaat. Daarnaast weet VW nog subtiel te melden dat door onafhankelijk onderzoek is uitgewezen dat haar huidige generatie diesels bij de 'schoonsten' ter wereld behoren.

De goedkoopste Golf kost je 19.680 euro. Wil je dat mistlichten bij de standaarduitrusting horen, dan moet je met minimaal 24.769,99 euro over de boeg komen. Al kan je ze ook altijd in optie nemen bij 'mindere' uitvoeringen. Wel even 285 euro aftikken graag. Waardoor je een idee hebt van de prijzen van de mogelijks best verkopende wagen van België in 2017.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Nick 18:20
afbeelding van Nick

Ik vind er alvast niks aan. Bij de concurrentie krijg je nu eenmaal meer voor minder geld, en minder saaie wagens ;)

Techno Patat 08:42
afbeelding van Techno Patat

De belangrijkste verandering bevindt zich langsbinnen
*most vervolgens geen foto van het interieur*

Grapjassen :p!

P. Nis 16:10
afbeelding van P. Nis

Lef hebben ze wel...
Schoonste diesel???? of beste sjoemelsoftware versie 7.8 of zo?
Dat leasingsmaatschappijen (en particulieren) nog steeds van zo'n oplichters iets willen...
onbegrijpelijk.

VwGolf7 09:58
afbeelding van VwGolf7

Bij de TSI motoren krijg je na 5000 km reeds te maken met ontstekingsmissers. Volgens VW Belgie is dit compleet normaal en weigert men dit op te lossen. En dit in de garantieperiode. Een gewaarschuwd mens is er 2 waard.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws