Skoda Octavia smurft facelift (Autosalon Brussel 2017)

skoda-octavia-facelift_7

Opvallend bezoek op het autosalon. Skoda haalde er België's trots bij onder de vorm van smurfen, om de nieuwe Octavia aan ons voor te stellen. Jeugdherinneringen komen boven...

Nee, aan die levensgrote smurfen heb ik geen goede herinneringen. Maar los daarvan zorgen ze wel voor heel wat aandacht voor de facelift van de Octavia op de Skoda-stand. Die facelift is op het eerste zicht optisch, al worden vooral de technische snufjes aangepast. Optisch worden de koplampen doorgesneden. Een heel nieuw gezicht voor deze middenklasse Skoda, een gezicht dat hem wat op de vorige generatie Mercedes E-Klasse doet lijken.

skoda-octavia-facelift

Een grote scherm voor het infotainmentsysteem, nieuwe veiligheidssystemen, een uitneembare lamp onder de motorkap, het zijn maar een paar snufjes die Skoda als nieuwigheid aanbiedt op de Octavia. En my god, ze hebben een verwarmd stuurwiel. Nu kunnen ze nog weinig misdoen voor ondergetekende.

skoda-octavia-facelift

Dat doen ze ook niet. Ze bieden de Octavia met bijgewerkte neus aan met negen motorisaties, de RS er niet bijgeteld. Die laatste krijgt trouwens hetzelfde vermogen als de Golf GTI en wordt daarmee de krachtigste Skoda uit de geschiedenis.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws