Hyundai i20 Thierry Neuville: Johny af-fabriek (Brussel 2017)

hyundai-i20-thierry-neuville_03

Voor het autosalon van Brussel tovert Hyundai een speciale i20 uit haar achterwaartse pet. Met fel stickerwerk, asymmetrische velgen en een verlagingskit van 2,5 centimeter. Het zou alvast je innerlijke Thierry Neuville moeten aanwakkeren.

Dat Hyundai blij is Thierry Neuville in haar rallyteam te hebben staat buiten kijf. De Belgische importeur zo mogelijk nog meer. Want het opent opportuniteiten voor speciale modellen. Denk maar aan de Mitsubishi Evo Makinen Edition van weleer. Deze i20 Thierry Neuville is wel wat braver dan dat rallykanon en neemt vooral optische kenmerken van Neuville's bedrijfswagen. Zo zijn er oranje kleuraccenten rondom via het nodige stickerwerk en toegegeven, het geeft de voorbumper wat Renault Mégane R.S.-eque trekjes.

hyundai-i20-thierry-neuville

Ook de velgen zijn aandachtstrekkers, 195/45R17 rondom waardoor technisch symmetrisch maar de verschillende kleurstelling voor (oranje) en achter (metaalgrijs) brengen een knipoog naar Neuville zijn WRC-beest. Die velgen vallen trouwens knap onder de i20 dankzij de verlaagde ophanging van 2,5 centimeter. behoorlijk wat voor België-drempelland.

hyundai-i20-thierry-neuville

Word je misselijk van dat oranje? Geen probleem, want in totaal biedt Hyundai 8 verschillende kleurstellingen aan (zelfs volledig zwart). De kit is te bestellen op alle uitvoeringen van de i20 en laat je 2.965 euro extra neerleggen. Je moet er tenslotte wat voor overhebben om je rallypiloot op de openbare weg te wanen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws