Kiezen maar: Volvo XC60 VS Mazda CX-5 (Genève 2017)

kiezen-mada-volvo

Zowel Mazda als Volvo grijpen het autosalon van Genève aan om één van hun belangrijkste modellen te lanceren. Niet toevallig beiden SUV's in hetzelfde segment. Zweden boven, of Japanners aan de top. Jinba Ittai of Zweeds modernisme. Mazda CX-5 of Volvo XC60. Welke rakker draagt jullie voorkeur?

Mazda en Volvo hebben een belangrijk jaar voor de boeg, want beide merken verwachten veel van hun pas voorgestelde compacte SUV. Zo was de XC60 van Volvo jarenlang de bestverkopende in zijn segment. Terwijl de CX-5 Mazda terug op de kaart zette met haar Kodo-design. De tweede generatie CX-5 bouwt dan vooral ook verder op die designlijn terwijl er voor en achter wat aangescherpt werd. Een trucje dat we voor het eerst bij de MX-5 zagen.

volvo-xc60-2017-geneva

De XC60 daarentegen breekt hard met zijn voorganger. Want Thor-breekt ook bij de kleinere SUV door waardoor je kijkt naar een te warm gewassen XC90. In elke goede zin van die stelling. Technisch blijft Mazda vasthouden aan haar SkyActiv-tech. Met een 2.2 diesel en een 2-liter benzine. Al kan je ook doorgroeien naar een 2.5-liter benzine.

volvo-xc60-2017-geneva

Zweden vindt dat een 2-liter heus sterk genoeg is. Zowel in diesel- als benzine-trim. Geen vrees echter, want samen met elektrohulp groeit de pittigste variant - de T8 - daardoor naar 407 pk. Terwijl de CX-5 blijft kleven rond de 200 pk. Technisch schermen beide inzendingen evenwel met een plethora aan veiligheidsvoorzieningen. Veel zal dus ook afhangen van hoeveel je van die spullen standaard krijgt om je keuze te maken.

volvo-xc60-2017-geneva

Welke van de twee heeft jouw voorkeur?

volvo-xc60-2017-geneva

Laatst gepubliceerd

Reacties (20)

Plaats een reactie
Kev 15:00
afbeelding van Kev

Kiezen is echt moeilijk, beide ongelooflijk mooi.
Als het dan toch moet denk ik dat ik (op fotos afgaan) voor de Mazda zou kiezen.
Met beide autos rijden eerst zou helpen om int echt een beslissing te pakken.

koentje1964 15:26
afbeelding van koentje1964

In deze categorie situeert mijn volgende aankoop zich! Op foto lijkt de Volvo me een heel stevige kandidaat, maar ook de Alfa Romeo Stelvio kan nog meer bekoren!! Testritten (ook met de Mazda en Jaguar F-Pace) zullen me wel wijzer maken (net als de prijzen natuurlijk....).

B4 20:40
afbeelding van B4

Zelf ben ik van plan om dit jaar mijn Renault te vervangen door een SUV; vermoedelijk Skoda of Mazda... Maar die prijzen van Mazda zijn laag, erg laag! Gisteren even gekeken en een vergelijkbare Skoda Kodiaq met dezelfde motor en uitrusting is toch 6000 euro duurder... Dus hier zal het prijsverschil tussen beide modellen nog groter zijn...

DVK 20:47
afbeelding van DVK

Ik vind ze beide prachtig! Toch een lichte voorkeur voor de Volvo denk ik, moet ze eerst eens in het echt gezien hebben.
Al denk ik wel dat er een serieus prijsverschil tussen deze 2 gaat zitten.

Popefucker 23:01
afbeelding van Popefucker

Doe mij maar die Mazda, die heeft de mooiste lijnen

Carlos 07:36
afbeelding van Carlos

Volvo.

DKV 09:46
afbeelding van DKV

De Mazda heeft wel andere velgen nodig vind ik.

Evo X 15:08
afbeelding van Evo X

De Aziaat blijft motorisch doorontwikkelen en dat siert hun vind 'k. Verder mooie hoge koetswerken en Volvo heeft voor mij 't meest z'n best gedaan.

Barry 15:50
afbeelding van Barry

De XC60 breekt helemaal niet zo hard met z'n voorganger. Meneer Thomas Ingenlath, Senior Vice President of Design bij Volvo zegt zelf dat het eerder over een evolutie gaat. Omdat de XC60 een enorm goed verkopend model was hebben ze heel wat verbeteringen doorgevoerd en technologisch alles up to date gebracht eerder dan van een wit blad te beginnen. Maar hetzelfde geldt waarschijnlijk voor de CX-5. Moeilijke keuze.

Yvesw 19:32
afbeelding van Yvesw

Nou, nieuw platform, nieuwe motoren en nieuwe carrosserie. Als dat een evolutie is, dan horen ze het bij Audi waarschijnlijk donderen in Keulen... :-p

Audi22 22:33
afbeelding van Audi22

Geen concurentie voor elkaar, mazda is sportief, volvo is comfortabel en totaal geen sportieve ambities. Dus het is een kwestie van persoonlijke smaak waar de voorkeur ligt. Denk dat de kodiaq kwa weggedrag veel meer in de buurt van de volvo gaat liggen (comfort gericht).

Jaja 08:07
afbeelding van Jaja

De Kodiaq is helemaal niet te vergelijken met deze 2.
De Kodiaq is een onbetrouwbaar product van de VAG-groep terwijl deze Volvo en Mazda kwaliteitswagens zijn zonder gesjoemel.

Jaja 17:41
afbeelding van Jaja

Kom eens met harde feiten waarom de skoda kodiaq onbetrouwbaar is? Het is een nieuw model en daar is nog niks over bekend, of mis ik iets?

Wim 18:51
afbeelding van Wim

nu begint Brecht al tegen zichzelf te praten

jaja 08:34
afbeelding van jaja

Who the fuck is Brecht????????

Jaja 18:33
afbeelding van Jaja

VAG is nu eenmaal onbetrouwbaar: TSI/TFSI motoren die in de soep draaien uiteraard buiten de waarborg, dieselmotoren met sjoemelsoftware, en zogezegde eenvoudige oplossingen om die sjoemelsoftware op te lossen en de klanten wijsmaken dat dit niets aan de prestaties en verbruik van hun veel te duur betaalde kl*tebak.
Iets van zo'n bedrijf is dus het vertrouwen niet waard.

Wim 18:51
afbeelding van Wim

aha, de aap komt uit de mouw, mr. heeft zelf problemen gehad met zijn TSI en reageert dit nu af op ons

jaja 08:37
afbeelding van jaja

Ikke een VAG stuk ongeluk gehad??? Neen hoor, ik betaal niet (te veel) voor een saai lelijk onbetrouwbaar stuk schroot op wielen.

JelleDR 19:17
afbeelding van JelleDR

Makkelijke keuze, de cx5. Maar mocht ik geen Mazda fan zijn was het sowieso de Volvo. Heel knap geworden, zowel exterieur als interieur. Was voorheen al één van de mooiste SUV 's maar deze vernieuwing maakt hem af. Enige waar ik mij aan stoor is de kille sfeer in het interieur bij Volvo. Veelal kiezen ze voor kille kleuren, hopelijk stappen ze daar nu van af en kiezen ze voor gezellige Zweedse warmte.

stefan 16:08
afbeelding van stefan

Qua prijs niet te vergelijken, de Volvo is bijna 20.000 euro duurder dan de Mazda met vergelijkbare uitrusting (skycruise uitrusting bij Mazda). Dus voor mij de Mazda ...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws