Volvo viert 90-jarig bestaan op techno Classica Essen

207021_volvo_pv_444

Volvo viert dit jaar haar 90-jarig jubileum. Ze vieren dat bestaan met het publiek op Techno Classica Essen. Alle redenen zijn goed om die oude Volvo's nog eens in de schijnwerpers te zetten.

Want Volvo toont zes iconische modellen op Techno Classica. Daarnaast zal het ook de nieuwste telg in de familie, de XC60, uitgebreid laten bepotelen door het publiek. Die strak ogende SUV staat in schril contrast met de oldies die het merk meebrengt.

Op 14 april 1927 reed de eerste Volvo buiten uit de fabriek in Göteborg. Die eerste Volvo, een Volvo OV4 en ook wel eens 'Jakob' genoemd, zal er niet bij zijn. Wel zijn er andere iconische modellen te zien. Zo hebben ze een PV654 bij uit 1934. Ook is er een PV444 uit 1957 aanwezig. Die wagen, ook wel bekend als 'Kattenrug' was destijds de 'kleine Volvo', de wagen werd in 1944 geïntroduceerd maar vanwege materiaalschaarste tijdens WOII pas vanaf 1947 geproduceerd.

Nieuwer en misschien ook bekender is de P1800 S die Volvo tentoonstelt. De tv-serie 'The Saint' uit de jaren 60 met Roger Moore in de hoofdrol zorgde voor een grote populariteit bij deze knap getekende coupé.

Een andere coupé die op de stand zal staan is de 262C Bertone. De 200-reeks betekende de verderzetting van de blokkige lijnen die de Volvo's lang gekenmerkt hebben, de Coupé die Bertone uit zijn mouw schudde is niet meteen de mooiste maar is op zijn minst opvallend te noemen. Hij werd voorgesteld ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Volvo.

Ook tekenend voor het merk waren de bonkige breaks. Daarom brengt Volvo de 145 break uit 1968 mee. Comfortabel en ruim, en volledig vlakke laadvloer, dat waren de belangrijkste kenmerken van deze grote break.

Als recentste model uit de classic car lineup heeft Volvo de 850 R in de aanbieding. In 1996 was hij de opvolger van de 850 T5 R, in de periode dat Volvo met sportieve ambities in de BTCC rondreed. Voor de gelegenheid brengt Volvo hem in het typerende rood mee, al waren er destijds ook vijf andere kleuren beschikbaar waaronder geel.

Techno Classica vindt plaats in Essen, van 5 tot en met 9 april. 5 april is de 'Premium Day', waarop een ticketje je 40 euro kost. Op andere dagen betaal je als volwassene 22 euro. De 127.000 m² oppervlakte is verspreid over 21 hallen en 4 open ruimtes. Vorig jaar konden de meer dan 200.000 bezoekers zowat 1.250 exposanten bezoeken.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws