Mercedes heeft nieuws over de kleinste Benz op het autosalon van Shanghai

mercedes-benz-design1

Er komt uitbreiding binnen de compacte wagens van het Mercedes gamma en de kans is groot dat het de A-klasse sedan is. Ja, we zien en horen jullie al denken: wat is de CLA dan?

De CLA is een vierdeurs coupé, daardoor is er nog mogelijkheid voor een A-klasse sedan. Logisch toch? In het Oosten is er immers vraag naar kleine sedans, kijk maar naar de 1-reeks sedan. Marco Ebler, productmanager en verantwoordelijke voor de compacte wagens bij Mercedes, heeft deze week verkondigt dat de compacte klasse van Mercedes gaat uitbreiden van vijf modellen naar een totaal van 8 stuks.

Mercedes-aesthetics-a

De huidige keuze bestaat uit de A, CLA, CLA shooting brake, GLA en B-klasse en toch heeft Mercedes tussen al deze modellen nog plek gevonden om iets extra te creëren. De A-klasse sedan zal de lijnen volgen van het esthetiek A concept, wat in het Engels zo veel mooier klinkt (Aesthetics A Sculpture), dat ze begin dit jaar aan de wereld hebben getoond. De voornaamste concurrent van de A sedan zal de Audi A3 sedan zijn en met deze logica zou er ook wel een A-klasse tweedeurs coupé en cabrio kunnen verschijnen om dan op hun beurt te concurreren met de 2-reeks van die andere grote Duitser. Wij zijn alleszins benieuwd.

mercedes-benz-design

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie