Ook deze 6 SUV's staan op Shanghai Auto Show

shangai-nio-es8

Hoogpotig goed populair? Het autosalon van Shangai bewijst het nog maar eens. Want op het salon staat een dik dozijn aan nieuwe SUV's te blinken. In productie- en conceptvorm. Een serieuze omelet kreeg je deze week al te verwerken op Autofans, de rest van het pak zwieren we samen in een artikel. De outsiders zeg maar.

Outsiders, in die zin dat het vaak over marktspecifieke modelletjes gaat of exemplaren die nog ver in hun conceptuele fase zitten. Want de overvloed aan SUV- en Crossovernieuws de voorbije dagen is opvallend. Elk automerk wilt een koek van die markt naar zich toe trekken. met vaak verschillende recepten binnen die koek. Of ze daardoor altijd even smakelijk zijn? Dat laten we aan jullie over!

Chevy FNR-X

shangai-chevrolet-fnr-x

Een onbenoemde plug-inset-up, autonome technologie en zelfmoorddeuren. Jep, deze FNR-X is een concept pur sang. Eentje die in productietrim de markt van de compacte crossovers moet betreden. Een markt waar de Nissan Qashqai de plak zwaait. In onze contreien moet je hem nooit verwachten in China en Noord-Amerika waarschijnlijk wel.


Yeep Yuntu concept

shangai-jeep-yuntu

Plug-intechnologie, zelfmoorddeuren en een dashboard dat volledig uit een scherm bestaat. Jep, deze Yuntu is een concept. Of vallen we nu in herhaling? De Yuntu blikt alvast vooruit op een Jeep met zeven zitplaatsen.


Borgward BXi7

shangai-borgward-bxi7

In 2015 met grote trom op het autosalon van Frankfurt, daarna is het wat stil rond het Duitse merk. Tot nu! Want het merk is terug in China met de BX7. Excuseer, de BXi7, want de SUV gaat aan de stekker. De elektrische versie zou naast de BX7 van de band moeten rollen in Bremen. Met dank aan Chinese investeerders. Of het een succesvolle onderneming wordt, dat kan enkel de tijd uitwijzen.


Honda CR-V Hybrid

shangai-honda-cr-v-hybrid

Eindelijk eentje die misschien wel naar onze contreien komt. Want in Europa hebben we al de CR-V, dit najaar trekt hij naar China met een hybride-opstelling. Het is dus niet ondenkbaar dat op termijn de hybrideversie naar België komt. Kwestie van Toyota RAV4 HSD van wat concurrentie te voorzien.


NIO ES8

shangai-nio-es8

Nio, een elektrische autobouwer, heeft op het autosalon de ES8 getoond. Een SUV - nee echt - die een ruimer cliënteel moet aanspreken. Want voordien kon het merk enkel stoefen met de EP9, een elektrische supercar.


Ford Ecosport

shangai-ford-ecosport

Bij ons al te koop in China nu aan de facelift, de Ecosport. Interessant daarbij is dat het reservewiel achterop blijft bestaan en er onderin een 2-liter benzine met 174 pk zijn kracht naar de vier wielen stuurt. stukken spannender dan de 140 pk sterke ecoboost met voorwielaandrijving die wij in ons Belgenland krijgen natuurlijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws