Volkswagen: "50 elektrische modellen tegen 2025"

vw-roadmap-e_01

80 geëlektrificeerde modellen waarvan 50 op pure batterijkracht tegen 2025, dat is het doel dat Volkswagen zichzelf opgespeld heeft. Al zoekt het daarbij wel hulp bij al haar merken.

Tijdens de vooravond van het autosalon van Frankfurt zag Volkswagen de kans schoon om haar nieuwe toekomstbeweging uit de doeken te doen. Roadmap E noemen ze het, waarbij de 'E' geen twijfel laat waar de Volkswagengroep naar toe wil. Om een idee te geven; tegen 2025 moet de groep bestaande uit VW, Audi, Skoda, Seat, Bentley, Lamborghini, Porsche, Bugatti, Ducati, Scania en Man 50 puur elektrische modellen op de markt hebben. Rekenen ze er de (plug-in)hybrides bij, dan mag je over 80 exemplaren spreken.

Denk alvast aan de I.D.-lijn van Volkswagen bestaande uit een soort elektrische Golf, SUV en minibusje. Modellen die in andere vormen en varianten ook bij de andere merken de kop op zullen steken. Tegen 2030 moet dan elk van de 300 (!) modellen in de groep over één of andere vorm van elektrificering beschikken. Wederom, dat kan evengoed een hybride-set-up zijn. 20 miljard euro zal de VW Groep investeren om haar Roadmap E in realiteit om te vormen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws