Zie hier: Daihatsu’s concept wagens

daihatsu

Daihatsu trekt niet met één of twee concepten naar Tokyo! Maar liefst 5 verschillende concepten zullen er te bewonderen zijn. Dit aantal is voor topmerken zelfs vrij uitzonderlijk.

We beginnen bij het kei-gamma, zeer pettiterige wagens speciaal voor het drukke Japanse verkeer. Als eerste is er de DN U-Space die over enorm veel ruiten beschikt rondom rond de wagen voor een meer dan behoorlijk zicht in de buitenwereld. Voor de rest is hij hoog, smal, hoekig en beschikt ie over een 660 cc driecilinder. Die andere kei-wagen is de DN Pro Cargo en deze is een volledig elektrische wagen met platte laadbodem die vooral gaat scoren bij bejaarden en vrouwen, niet onze woorden maar die van Daihatsu zelf.

daihatsu

Nu even een sprong naar de andere kant van de lijn. Model 3 is de DN Multisix, een compacte MPV met drie zitrijen en een premium uitstraling die gecombineerd wordt met een vrij-ademende 1.5-liter. Onder dit model vinden we ook nog de DN Trec en DN Compagno terug die gaan beschikken over hetzelfde chassis en zelfde technische elementen waaronder ook de aandrijving. Hier heb je een turbo geblazen 1-liter en er zou ook mogelijkheid komen voor een hybride, al ontbreekt verdere info hierover. De DN Trec zal de cross-overklanten voor zijn rekening nemen terwijl de DN Compagno eerder een compacte vierdeurscoupé is. Wij zijn alvast benieuwd.

Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws