Hey Sexy! Mazda Kai Concept steelt de show

mazda-kai-concept-2017-5

Mazda heeft niet alleen de elegante Vision Coupé Concept te showen in Tokyo, ook de Kai Concept is er te zien. En die is innoverend op verschillende manieren.

Want laten we meteen met de deur in huis vallen: Mazda gelooft niet in elektrische wagens. Ze gaan dan ook liever voor hun SkyActiv X motor, dan dat ze een plug-in hybride voorstellen.

Die SkyActiv X is volgens Mazda de volgende generatie op vlak van benzinemotoren. Hij maakt gebruik van compressieontsteking en kan zo 20 tot 30 procent efficiënter werken. Mazda wil deze motor op termijn introduceren in het gamma, en in sommige gevallen wordt er zelfs een supercharger op geschroefd.

Het omhulsel van deze motor, de Kai Concept, is dan weer de voorbode van de volgende generatie Mazda3. Strakke lijnen en een dynamisch voorkomen doen ons alvast weer watertanden; Mazda durft tegenwoordig aardig ogende concept cars op tafel te gooien. Tegenover de huidige Mazda3 is deze Kai Concept 5 centimeter langer. Binnenin neemt hij dan weer lijnen van de RX Vision Concept over.

Mazda plant de introductie van de volgende 3 voor het najaar van 2018. Tot dan kunnen we ons nog vergapen aan deze Kai Concept.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
JelleDr 10:21
afbeelding van JelleDr

Mazda! Zo goed bezig! Blijft mijn 1!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws