Volkswagen op het autosalon Brussel 2018

volkswagen-autosalon-brussel-2018-bms_1

Volkswagen pakt weer groots uit op het autosalon in Brussel. Als één van de trekkers van het salon is het nogal wiedes dat d'Ieteren zichzelf een grote stand toemeet in de Heyzel paleizen. Maar liefst 56 voertuigen spreidt het merk tentoon.

De oudste is de T1 Bulli oldtimer, die de stand opfleurt. Het is daarmee ook één van de oudste voertuigen op het salon zelf. Maar dat is lang niet alles wat Volkswagen te tonen heeft.

van a tot u

Van Amarok tot Up!, er is voor elk wat wils. De T-Roc staat er in vijf varianten, net zoals de nieuwe Polo, die zelfs zijn GTI-versie meebrengt. De Golf heeft acht versies bij, als je de GTE en GTI meetelt, vier extra versies als je er ook de Golf Variant en Golf Sportsvan bijrekent. Ook de Tiguan staat er, met zijn Allspace verlenge versie als recentste variant. Verder zijn vaste waarden Passat, Touran en Sharan er ook. Mocht je de Arteon sedancoupé nog niet gezien hebben, dan heb je begin januari een extra kans.

alternatieven voor dieselgate

Wie naar alternatieve energiebronnen kijkt, kan bij Volkswagen terecht voor de CNG aangedreven wagens. De Polo op CNG staat niet op de stand, de Caddy CNG en Golf Variant CNG zijn er wel. Verder zijn er ook de plu-in hybride Golf GTE en Passat GTE en toont Volkswagen ook de e-Up! en e-Golf.

Volkswagen wil ook de vrijetijdsvoertuigen laten zien, met de California Ocean en de California XXL Concept, die laatste op basis van de Crafter. Wij reserveren alvast twee plaatsjes op de camping. Ook de Amarok 3.0 V6 Aventura Concept is te zien.

praktisch

Volkswagen vult een grote stand van 3.500 m² in Paleis 11. Ook de andere d'Ieteren-merken vind je daar, en in Paleis 12. Voor praktische informatie rond het salon van Brussel verwijzen we je graag door naar ons algemene salon artikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie