Renault op het autosalon Brussel 2018

renault_symbioz-2017-autosalon-brussel-2018

Renault heeft dezer dagen een samenhangend gamma, dat laten ze ook zien op hun stand. En ze dromen al over de toekomst met een concept car.

Achterover leunen en je auto je gewoon naar je bestemming laten brengen. Als je geen fan bent van taxichauffeurs, dan is een autonoom rijdende auto wel iets voor jou. Renault wil weten hoe het er in 2030 aan toe gaat en ontwikkelde daarom deze Symbioz. Een elektrisch voertuig dat zonder tussenkomst van een bestuurder de baan op kan. Er is voorlopig nog steeds een stuurwiel, omdat dat ergens in de wetgeving verplicht is, maar dat stuurwiel kan wegklappen om zo de indruk van een leefruimte nog te vergroten.

Maar ook voor vandaag heeft Renault haar nieuwigheden op punt. De 280 pk sterke Renault Megane R.S. deelt zijn 1.8 Turbo motor met de Alpine A110 die wat verderop in Paleis 1 van het autosalon kampeert. Voor Renault is de Megane R.S. de blikvanger, die de liefhebber van de sportieve modellen de stand moet binnentrekken.

renault-megane-rs-2018-autosalon-brussel-2018

Eens op die stand ziet de bezoeker ook de Alaskan pick-up, die recent werd geïntroduceerd. Verder is er nog aandacht voor de Scénic en de Grand Scénic, die laatste werd pas nog bekroond tot VAB Gezinswagen van het Jaar.

kleine liftjes

Nog nieuws is er te rapen bij de Captur. De bestverkopende crossover in ons land kreeg een update aan het uiterlijk, al blijft het allemaal discreet. Minder discreet is de 1.8 TCe-motor - uit bovenstaande Megane R.S. - met 225 pk - uit bovenstaande Megane R.S. - die in de Espace geplant wordt en boven de 1.6 met 200 pk komt te staan.

renault-alaskan-rijtest-autofans-autosalon-brussel-2018

Renault kan je vinden in Paleis 5 recht tegenover Opel en vlak naast dochtermerk Dacia. Alle praktische informatie over het autosalon van Brussel lees je in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws