Made in Belgium: Volvo XC40 (Autosalon Brussel 2018)

volvo-xc40-autosalon-brussel-2018-01

De interesse voor de gloednieuwe Volvo XC40 is bijzonder groot. Je vindt hem in Paleis 6.

Voor een eerste rij-impressie van de XC40 kon je eerder al bij ons terecht, maar wie Volvo's kleinste SUV nu ook eens zelf wil bepotelen kan daarvoor terecht bij Volvo in Paleis 6. De XC40 is dé grote blikvanger bij de Zweden - al was het maar omdat het model in de Gentse Volvo-fabriek wordt gebouwd. Zonder twijfel iets om trots op te zijn in tijden van globalisatie.

Met de XC40 waagt Volvo zich voor het eerst in het segment van de kleinere premium-SUV's. En hoewel de gelijkenissen met de XC90 en XC60 legio zijn, kozen de Zweden toch voor een speelsere invalshoek. De XC40 is momenteel beschikbaar met verschillende benzine- en dieselmotoren (T3, T5, D3 en D4), later komt het model er nog in een volledig elektrische versie.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
JelleDR 08:03
afbeelding van JelleDR

Zag er eerlijk gezegd niet klein uit. Ik was bang dat dit iets zou worden zoals de andere kleinere SuV’s. Eigenlijk best fier dat hij ik Gent wordt gebouwd wordt. XC60 was ook knap. Volvo is goed bezig.

Mathieu 10:22
afbeelding van Mathieu

Knap, maar allemaal moeilijk te betalen voor de middenklasse.

Jelle dr 22:02
afbeelding van Jelle dr

Wel die mening had ik voor 80% van de wagens op ‘t salon. Wat een gekke prijzen. Iets deftig kost meer dan 30.000€. Omgerekend naar fr. 1200000. Vraag me af waar dit eindigen zal? Ons geldsysteem is compleet verkeerd.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws