Groot, groter, grootst: SsangYong Rexton (Autosalon Brussel 2018)

ssangyong-rexton-autosalon-brussel-2018-01

Zopas nog door Autofans getest, nu al op de Heizel. We hebben het uiteraard over de nieuwe Rexton.

Het Zuid-Koreaanse SsangYong pakt wederom uit met een flinke stand op de Heizel. Een van de speerpunten dit jaar is de grondig vernieuwde fullsize-SUV Rexton. Met zijn immense afmetingen, (tot) zeven zitplaatsen, robuust chassis, groot sleepvermogen, technologische snufjes en interessant prijskaartje is de Rexton vrijwel uniek in zijn soort.

SsangYong heef zich op enkele jaren tijd heruitgevonden met eerst de Tivoli en Tivoli XLV. Twee modellen die het nodige succes hebben geoogst, ook bij ons. Beide modellen wonnen immers de titel van VAB Auto van het Jaar. Nu hoopt SsangYong dat succes te kunnen bestendigen met de nieuwe Rexton.

Momenteel is de Rexton er enkel met een 181 pk sterke 2,2-liter dieselmotor. En hoewel de versie een kleine handicap met zich meedraagt vanwege een hoge CO2-uitstoot, komt het merk de klant tegemoet door de helft van de verschuldigde BIV voor zijn rekening te nemen. Toch al gauw 2.200 euro. Binnenkort zal een benzineversie het motorenpallet vervolledigen, inclusief een extra fiscaal interessante versie op CNG. Zelf de nieuwe Rexton ontdekken, samen met de andere Ssangyong-modellen, kan in Paleis 6.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie