Hyundai Le Fil Rouge is concept coupé die we niet hadden verwacht

hyundai-le-fil-rouge-conceptcar-2018-geneva-1

We hadden wel verwacht dat ze bij Hyundai de nieuwe Santa Fe en Nexo op de stand zouden zetten, maar deze Le Fil Rouge hadden we niet verwacht. Een aangename verrassing.

Vierdeurscoupé's zijn het helemaal. Bij BMW hebben ze de Concept M8 Gran Coupé, bij Mercedes de vierdeurs AMG GT, bij Hyundai tonen ze deze Le Fil Rouge. Wie erop kwam om dat Le-lidwoord erbij te zetten weten we niet, het maakt de naam alvast niet eenvoudig om correct uit te spreken.

den draad, harry ...

De rode draad in het verhaal van Le Fil Rouge zijn de designlijnen voor de toekomst. Met die designlijnen voor de toekomst legt Hyundai ook een link met het verleden, want de wagen heeft invloeden van de Pony Coupé concept uit 1974. Die was je al vergeten hé?

hyundai-le-fil-rouge-conceptcar-2018-geneva

Hyundai gebruikt verder de Gulden Snede als leidraad bij het ontwerpen van de proporties van de Fil Rouge. Korte overhangen, een opvallende grille en een erg trendy interieur zijn de kenmerken van deze zilveren concept car. Maak kijk vooral zelf even op de plaatjes en laat ons je mening weten in de comments.

hyundai-le-fil-rouge-conceptcar-2018-geneva

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie