De 10 super- en hypercars van Genève 2018

mclaren_senna_gtr

Het autosalon van Brussel heeft ons in januari al getrakteerd op een heleboel mooi gerief. De Lamborghini Huracán Performante, Porsche GT2 RS, Bugatti Chiron en McLaren 720S waren allemaal te bewonderen in Brussel. Zwakke koek naar Genève-norm! Deze zijn ons het meest bijgebleven tijdens GIMS 2018. Loer je mee?

Een super- en hypercar spreekt tot de verbeelding bij de meeste autoliefhebbers en bij ons is dat niet anders: hier begint er ook een spontane glimlach te verschijnen. Het onbereikbare, het extreme uiterlijk, de prestaties,... allemaal zaken die ons hart sneller doen slaan. Dit is de topklasse van de automobiel en hier is onze top van het autosalon van Genève 2018.

McLaren Senna

mclaren_senna

Het uiterlijk van de Senna is op zijn minst speciaal te noemen. Uniek uiterlijk: check; is hij dan ook nog snel genoeg? 800 pk en hetzelfde cijfer aan koppel, uit een 4-liter V8 met dubbele turbo, op een gewicht van 1.189 kg. Deze McLaren Senna heeft dus heel wat hypercar kwaliteiten. Oh ja, er was nog een concept dat McLaren de Senna GTR noemt, met nog meer paarden(+15 pk) en minder gewicht (-50kg). Lekerrrr.


Zenvo TSR-S

zenvo_tsr-s

Zenvo wie? Een supercar uit Denemarken! Met meer dan 1.000 pk voldoet deze Zenvo TSR-S zeker aan de hypercar-voorwaarden. 1.194 paarden en meer dan 1.100 Nm koppel krijg je uit een 5.8-liter V8 met 2 superchargers, die je in 2,8 seconden naar 100 km/u katapulteert en misschien nog indrukwekkender: 0-200 km/u in 6,8 seconden.


Koenisegg Regera

koenigsegg_regera

Iedereen heeft een zwak voor een bepaalde wagen of een bepaald merk. Bij deze jongen is het Koenigsegg wel. Blij als een klein kind was ondergetekende dus zeker wanneer hij zijn eerste drie Eggs zag. De persoonlijke favoriet, de Agera R, was er jammer genoeg niet waardoor we het maar moeten doen met de Regera. Regera, Zweeds voor heersen, doet zijn naam zeker geen oneer aan met een acceleratie van 0-400 km/u in minder dan 20 seconden. Dit is mogelijk door een biturbo V8 met 3 elektrische motoren en Koenigsegg Direct Drive, die de traditionele versnellingsbak vervangt met een gewichtsverlies tot gevolg.


Pagani Huayra Roadster

pagani_huayra_roadster

Op de stand van Pagani konden we 2 wagens terug vinden. Eén van de drie Pagani's Zonda HP Barchetta, de laatste der Zonda’s –dit keer echt hoor; denken we-, en de Pagani Huayra Roadster. Als we moeten kiezen, gaan we voor de brute Huayra. Zo een Zonda HP Barchetta ziet er toch een beetje raar uit. Vier centraal geplaatste uitlaten die het concert van zijn bijna 6 liter grootte AMG-V12 de wereld in jaagt. Resultaat: 764 pk en een grote kans om indruk te maken in Dubai.


Bugatti Chiron Sport

bugatti_chiron_sport

Terwijl je in Brussel kon kwijlen richting een normale Chiron, loopt Genève te stoefen met een Chiron Sport. Niet meer power, 1.500 pk is niet weinig te noemen, maar een iets lichtere (-18 kg) en stijvere Chiron. Dynamic Torque Vectoring kan de kracht verdeling per wiel voor 100% controleren en besturen.


Hennessey Venom F5

hennessey_venom_f5

Deze jongen heeft maar één doel in het leven, sneller zijn dan die hier juist boven. Het wapen bij voorkeur is een 1.600 (!) pk sterke V8 met twee turbo’s die volgens de firma een snelheid van minstens 480 km/u moet kunnen halen. Personen die hun leven moe zijn en deze snelheid voor de Amerikanen hoopt te halen, kunnen zich altijd aanmelden bij Hennessey.


Fenyr Supersport

fenyr_supersport

Of dat dit echt al een wagen is die je kan bestellen? Niet 100%, maar ze beloven nekbrekende versnelling en een exclusief uiterlijk. Een 3.8 liter 6-cillinder met 2 turbo’s geeft hier 800 paarden die het mogelijk moet maken om juist voor 400 km/u de limiet te bereiken. Prijs? Verwacht maar heel veel.


Porsche GT3 RS

porsche_gt3_rs

Geen GT2 RS deze keer maar een Lizard Green Porsche GT3 RS die de mensen naar Porsche moet lokken. We moeten toegeven, het lukt aardig. 520 paarden, lijkt ineens weinig, maar een rode lijn bij 9.000 toeren geeft deze GT3 RS voldoende overtuigingskracht. Dit monster zal wel één van de meest betaalbare auto’s zijn van het lijstje terwijl hij ook makkelijk voorbij de 300 km/u vliegt.


Ferrari 488 Pista

ferrari_488_pista

Dit is waar jullie op aan het wachten waren hé? Ferrari komt met de nieuwe 488 Pista, die wagens zoals de Porsche hierboven het leven weer wat moeilijker maakt. 4.0-liter + V8 + 2 turbo’s = ruim boven 700 paarden, 720 om juist te zijn. Laat de strijd op het circuit maar losbarsten.


Lamborghini Huracán Performante Spyder

lamborghini_huracan_performante_spyder

Weer zoiets van; omdat het kan. Een Lambo voor op het circuit maar dan zonder dak waardoor de stijfheid natuurlijk wel afneemt? Ja, waarom ook niet? Het verkoopt en stiekem vinden wij hem ook übervet. Voordeel zonder dak rijden: je kan die geweldige uitlaat, die je in de coupé om één of andere reden niet goed zou kunnen horen, veel beter bewonderen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Steven 14:39
afbeelding van Steven

En waarom niet de ultieme hypercar niet vermelden? De Rimac Concept_Two. Die blaast al de rest in het lijstje met gemak naar huis!

Uw reactie