Detroit Motor Show verkast naar juni

2020-detroit-auto-show

Hoewel het Autosalon in Detroit de afgelopen edities een groeiend aantal bezoekers over de vloer kreeg, willen ze in de bakermat van de autoproductie toch gaan schuiven met de data waarop de show plaatsvindt.

De organisator wil het evenement nog wat verbeteren, zowel voor de bezoeker als de exposant. Vanaf 2020 wordt de show opgeschoven naar de week van 8 juni. Op die manier wordt ook de concurrentie met de CES technologiebeurs vermeden, daar wordt steeds meer autogerelateerd nieuws voorgesteld.

Met de verplaatsing zouden ook de kosten kunnen beperkt worden. De voorbereidingen van de NAIAS vonden tot nu toe plaats in de kerstvakantie, waar overuren en inhouden van vrije dagen zorgden voor minder motivatie van de medewerkers. De verhuis naar juni zou ook mogelijkheden opleveren voor buitenhuis-activiteiten, zoals bij het Goodwood Festival of Speed.

en brussel?

Of dat nu goed of slecht nieuws is voor Brussel, weten we niet. De afgelopen jaren kreeg Brussel een aantal Europese primeurs, omdat Detroit telkens een paar dagen eerder opende. Of we nu wereldpremières gaan zin in Brussel is nog maar de vraag, want het lijkt even realistisch dat de autoconstructeurs de premières van hun nieuwe modellen wat gaan opschuiven richting midden van het jaar. Dat zou beter kloppen, want tussen het autosalon van Genève in maart, de New York motor show in april en het autosalon van Frankfurt of Parijs in september en oktober zat nog een grote leegte - tenzij je de autoshow van Moskou enige waarde geeft.

Voor 2019 verandert er nog niets aan de data. De show vindt dan plaats van 14 tot 27 januari. Wel hebben automerken als Audi, BMW én Mercedes al laten weten niet aanwezig te zullen zijn op die editie.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 13:37
afbeelding van Wim

ai, slecht nieuws voor de premières op het salon vrees ik

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws