Autosalon Brussel 2019: Citroën en de Aircross

citroen-c5-aircross-2018-official-eu-spec_3

Bij Citroën trekken ze op het salon van Brussel volop de kaart van de SUV en de crossover. En ook een beetje die van de hybridevoertuigen.

De facelift van de C4 Cactus is wat verteerd op onze redactie, al blijft het anonimiseren van de Air Bumps nog steeds wat voor oprispingen zorgen. De nieuwe C5 Aircross heeft ze helemaal niet, maar is daartegenover des te meer personaliseerbaar. Of hij hoge toppen gaat scheren is nog even af te wachten, maar aangezien hij de basis deelt met de Peugeot 3008 heeft hij zijn structuur alvast mee.

Een andere nieuwigheid bij Citroën is de Berlingo. Niet nieuw, wel al de derde generatie van het merk dat mee aan de wieg stond van de ludospace. Sinds deze generatie moet Citroën de basis niet alleen delen met de Peugeot Rifter maar ook met kersvers familielid Opel Combo Life. Alledrie hebben ze recht op een verlengde versie die desgewenst meer zitplaatsen biedt.

citroen berlingo autosalon brussel 2019

Verder heb je ook de C4 Grand SpaceTourer. Geen nieuw model, wel een nieuwe benaming voor wat vroeger de Picasso was. Citroën toont tenslotte ook de gekende modellen C3 en C3 AirCross en C4 Cactus.

Citroën vind je in Paleis 4 van het autosalon, tussen DS en Opel, niet ver van Peugeot. Ons overzicht - inclusief plannetje - vind je in deze link.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie