Autosalon Brussel 2019: Ford aan de hybride en de Active

ford-ranger-raptor-2018_02

Ford werkt hard aan de elektrificatie en dat zie je op het autosalon in Brussel. Twee modellen krijgen een batterij op de achterwielen. Maar dat is niet alles wat er te zien is bij Ford.

Ford brengt in wereldpremière de Mondeo Clipper Hybrid naar het autosalon in Brussel. De breakversie van de Mondeo komt de berline aanvullen als praktische hybride.

Ford stelt ook de Transit Custom Plug-in Hybrid voor, een busje dat je na je rit moet inpluggen als je je lage brandstofverbruik wil blijven behouden. 50 kilometer elektrisch rijbereik worden gecombineerd met een 1.0 EcoBoostmotor. De versie die Ford in Brussel laat zien is een productieversie.

Ook de Focus is aanwezig in Brussel. Voor de gelegenheid stelt Ford de Focus Active in Belgische première voor. Beeld je een auto in met offroadlooks maar zonder diens offroadeigenschappen. Soms wil het oog ook wat.

Wil je meer, dan ga je kijken naar de Ford Ranger Raptor. Hij kijkt zijn stoere looks af van de Amerikaanse F150 Raptor, maar deze Ranger staat vanaf midden 2019 wel in de Europese showrooms. Voor wanneer je Ford performance ook offroad wil leren kennen.

Verder heeft Ford nog de Transit Custom Nugget Camper in Belgische première als weerwerk tegen de VW California's van deze wereld. Ook de Edge beleeft zijn Belgische faceliftpremière op het salon van Brussel.

De liefhebber van de pony cars laat Ford niet in de kou staan, want het merk zet de hedendaagse interpretatie van de Mustang uit "Bullitt", de legendarische film met Steve McQueen op de beursstand.

Ford vind je in Paleis 6. Ons overzicht - inclusief plannetje - vind je in deze link.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
tomtom 17:10
afbeelding van tomtom

Graag een vernieuwde versie van de S-Max die de slachtpartij door WLTP niet heeft overleefd wegens veel te hoge reële uitstoot en verbruik. En dan heb ik het over hybrideaandrijving voor de S-Max, met hetzelfde systeem als de Mondeo. Dát zou potten breken.

Jelledr 09:41
afbeelding van Jelledr

Die ranger raptor ziet er fenomenaal goed uit! Die camper is ook wel het bezoekje waard. De transit Custom is de ruimste in het segment maar wel dorstig en niet zo denderend laadvermogen door zware eigen massa.

Sowieso na Mazda mijn 2de stand die ik ga bezoeken!
Kijk er enorm naar uit, ook al is het maar het klein salon.

Die nieuwjaar zever mag stilaan plaats gaan ruimen voor het echte nieuwe jaar en dat is het bezoek aan het autosalon!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws