Autosalon Brussel 2019: Jaguar heeft SVR- en elektro-SUV staan

jaguar-i-pace-2018_04

Jaguar eet van twee walletjes, door zowel een elektrische SUV als een power-SUV aan het publiek te laten zien. Welke kant ga jij op?

Bij Jaguar hebben ze de I-Pace staan, de elektrische blik van Jaguar op de toekomst. Nochtans bestaat die toekomst nu al, want je kan hem gewoon bestellen bij de dealer en bekijken op het salon. Niet zozeer overtuigd van het rijbereik van deze I-Pace? Dan kan je ook nog altijd bij de benzine- of Ingenium dieselmodellen terecht.

paardjes temmen

Al doet Jaguar haar best om het rijbereik van de benzinemodellen te doen matchen met die van de elektroauto op de stand. Niet helemaal in de goede zin, maar je krijgt er heel wat voor terug. Want de F-Pace SVR moet met zijn 550 pk en 680 Nm wel in staat zijn om zijn benzinetank sneller te legen dan jij hem kan vullen. Blikvanger natuurlijk, want wie koopt zo'n F-Pace SVR nu als hij ook gewoon voor een F-Type SVR kan gaan?

Maar de F-Type SVR is niet het model dat Jaguar je wil laten zien op het autosalon. Daar hebben ze de F-Type Chequered Flag voor, ter gelegenheid van het 70-jarige bestaan van het sportwagenmerk. Labels, extra accenten en een aparte kleurenstelling voor de lak zijn de belangrijkste aandachtspunten bij deze versie.

Nog zo'n speciale reeks is de XJ50 die - zijn naam zegt het - de vijftigste verjaardag van de luxeberline van het merk viert. Luxe is dan ook zijn handelsmerk, met zacht generfde zetels met quiltpatroon en verlichte drempelplaatjes.

Je vindt Jaguar in Paleis 6, in de buurt van zustermerk Land Rover. Ons volledige overzicht inclusief plan van het salon vind je in deze link.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie