Autosalon Brussel 2019: Renault is er met extra peper

renault-ez-pro-concept-2018_02

Renault heeft een aantal nieuwigheden mee naar Brussel. Daaronder een bijgewerkte hot hatch, een bijgewerkte berline en een bijgewerkte SUV.

De bijgewerkte SUV is de Kadjar. Uiterlijk niet zo heel veel nieuws, de lichtsignatuur is letterlijk de opvallendste wijziging. Binnenin is er aandacht besteed aan de ergonomie, onder de kap wordt de nieuwe 1.3 TCe gemonteerd in plaats van de oudere 1.2 TCe's.

De Megane RS Trophy is de laatste toevoeging aan het RS-aanbod bij de Fransen. De 1.8 turbomotor brengt nu 300 pk en 420 Nm voort, waardoor je nog iets harder mag twijfelen tussen deze RS en een Alpine.

Renault geeft ook een podium aan de Master Z.E. Dat is de elektrische bestelwagen van het merk. "Was dat niet de Kangoo Z.E.?" horen we je vragen. Dat klopt, maar deze Master is een maatje - of twee - groter en de Kangoo is stilaan aan vervanging toe over de hele lijn.

Verderop in de toekomst ziet Renault de EZ-Pro de pakjes bedelen en het straatbeeld vullen, ten nadele van de dieselgedreven white vans. Ook die auto staat te blinken op de Renault-stand.

Renault heeft met de Talisman S-Edition tenslotte ook een beperkte reeks in de binnenzak zitten. Die krijgt onder andere zwarte 19 inch velgen en is uit te rusten met de nieuwe 1.8 TCe 225-motorisatie, al zijn we benieuwd naar wie die motorisatie daadwerkelijk zal kiezen.

Renault vind je in Paleis 5 van het autosalon, vlak naast Dacia. Ons overzicht - inclusief plannetje - vind je in deze link.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie