10 elektrische wagens op het autosalon Brussel 2019

Audi E-Tron autosalon Brussel 2019

Het autosalon Brussel gaat van start met een hele hoop bezienswaardigheden. In dit artikel zetten we de elektrische auto in de spotlight.

Hoe langer hoe meer nemen de elektrische auto's de stands op het autosalon in. Je kan als automerk bijna niet buitenkomen zonder elektrisch voertuig. Welke zijn er interessant op het autosalon? En hoe ver kom je er nu mee? We geven een overzichtje, met een selectie van tien stuks.


Audi E-Tron (Paleis 11)

Vier stuks staan er op de Audi-stand. 3 voor het grote publiek en eentje in de Exclusive Area. 95 kWh voor 400 km, dat is wat je bij Audi krijgt, samen met 408 pk en 660 Nm.


BMW i3 (Paleis 7)

bmw i3 autosalon brussel 2019

De facelift van de i3 krijgt er wat vermogen bij, maar verliest de Range Extender-versie. Met 42,2 kWh kom je 270 tot 285 kilometer ver, volgens BMW. Als het niet vriest natuurlijk.


DS 3 Crossback E-Tense (Paleis 4)

ds3crossback autosalon brussel 2019

Bij DS hebben ze de twee elektrische modellen netjes bij elkaar gezet. Deze DS 3 doe het met 50 kWh voor 300 kilometer. De DS 3 is er ook met 1.2 turbo benzinemotor of een 1.6 diesel.


Jaguar I-Pace (Paleis 6)

jaguar i-pace autosalon brussel 2019

Toen Jaguar een elektrische SUV ontwikkelde, moest het direct raak zijn. Dat is deze I-Pace, met een vermogen van 400 pk. Met de 90 kWh sterke accu geraak je in theorie 470 km ver.


Kia e-Niro (Paleis 3)

kia e-niro autosalon brussel 2019

Kia elektrificeert de Niro op dezelfde manier als die waarop Hyundai de Kona op elektriciteit zette. Een goeie deal, want met een range van 455 km met de strafste 64 kWh-accu, 289 km voor de versie met 39,2 kWh.


Mercedes EQC (Paleis 5)

mercedes eqc autosalon brussel 2019

Blik op de toekomst met deze EQC bij Mercedes. Die toekomst is nu, en je rijdt er heen met 80 kWh sterke batterij die 450 km ver brengt alvorens je weer moet laden.


Nissan Leaf (Paleis 5)

nissan leaf autosalon brussel 2019

Nissan is de onbetwiste leider als het op verkoop van elektrische wagens aankomt, en hier is de tweede generatie. Op het salon in 40 kWh-versie, al is er intussen een 62 kWh versie te bestellen.


Renault Zoe (Paleis 5)

renault zoe autosalon brussel 2019

De blijver tussen de elektrische auto's. Binnenkort krijgt hij eindelijk een facelift, al weerhield dat Renault er niet van hem al eerder een batterij-upgrade te geven.


Tesla Model 3 (Paleis 6)

Tesla model 3 autosalon brussel 2019

Eindelijk kan je hem komen bepotelen, de elektrische auto die de revolutie teweeg zal brengen bij pakweg de leasingrijdende vertegenwoordiger. Of gezinnen particulier de overstap maken, is nog maar de vraag.


Volkswagen ID Crozz (Paleis 11)

volkswagen ID crozz autosalon brussel 2019

Je volgende Golf, die rijdt nog gewoon op benzine of als hybride. Maar binnen een afzienbare tijd wil Volkswagen haar versie van de Audi e-Tron op de markt brengen. De ID Crozz is daar een voorbode van.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws