10 om te zien op het Autosalon Brussel 2019

autosalon 2019 kia stand

Het autosalon Brussel gaat van start met een hele hoop bezienswaardigheden. Wereldpremières, Europese premières en opvallende zaken, je krijgt een mengeling ervan in dit artikel te zien.

Het autosalon. Hoogmis voor wie liefhebber is van alles wat vier wielen heeft. De place-to-be ook voor iedereen die het komende jaar een nieuwe auto wil kopen. Net voor het grote publiek de Paleizen van Brussels Expo mag betreden, kunnen wij al een kijkje gaan nemen. Om je een idee te geven van wat er te zien is, krijg je hieronder een overzicht van de - volgens ons - belangrijkste bezienswaardigheden op het salon. Loop je even mee?

Heb jij nog andere bezienswaardigheden op het salon? Laat het even weten in de comments!


Ford Ranger Raptor (Paleis 6)

ford ranger raptor autosalon brussel

Ford heeft de Ranger een stoer kleedje meegegeven, in het blauw. Met deze Raptor rij je onverschrokken over de stofbergen in jouw voortuin.


Hyundai i40 facelift (Paleis 7)

hyundai i40 facelift autosalon brussel

Hij gaat al een tijdje mee en mag nog een tijdje mee gaan. Hyundai geeft zijn middenklasser een tweede facelift zodat hij weer het familiegezicht draagt.


Kia Proceed (Paleis 3)

kia proceed autosalon brussel

Kia lanceerde naast de Ceed SW ook een Proceed. Geen Ceed coupé, wel een lifestylebreak die het liefst vergeleken wordt met een Mercedes CLA Shooting Brake. Qua vormen en afmetingen dan toch.


Mazda3 (Paleis 6)

mazda 3 autosalon brussel

Deze strakke sedan - en in vijfdeursversie een bultrug - is een belangrijke nieuwkomer in het gamma. Hij trekt de strakke lijn van de Mazda6 verder naar het C-segment en toont dat Mazda sterk bezig is met een sexy design en goede technologie.


Mercedes CLA (Paleis 5)

Bij Mercedes hebben ze de nieuwe CLA staan. Maar hij staat in de Black Box en daar mogen zelfs wij geen foto's van maken. Dan maar een foto van een andere CLA, eentje van de oude generatie.


Opel Zafira Life (Paleis 4)

opel zafira life autosalon brussel

Zafira staat niet langer voor de zevenzitsmonovolume sinds Opel overging in Franse handen. Ze bouwen met de Zafira Life een makkelijke kopie van de bestelwagens van Peugeot, Citroën en Toyota, zodat de Renault- en Fiat-link uit de Vivaro naar de geschiedenisboeken kan.


Range Rover Evoque (Paleis 6)

Meer van hetzelfde, maar beter. Dat is wat de Range Rover Evoque voorstelt. Je kan moeilijk verwachten dat ze bij elke modelwissel een revolutionair design tevoorschijn toveren, toch?


Skoda Scala (Paleis 11)

skoda scala autosalon brussel

Bij Suske & Wiske zijn ze jaloers op deze alliteratie in de naam. De brekende break is de opvolger van de Rapid en heeft iets van een shooting brake voor het volk. Zonder glazen kofferklep-optie ziet hij er een pak minder goed uit.


Toyota Prius facelift (Paleis 4)

Toyota prius facelift autosalon brussel

Toyota geeft de Prius een facelift. Dat mag je vrij letterlijk nemen, want zowel voor- als achterkant werden bijgewerkt voor de komende jaren.


Volvo S60 & V60 CC (Paleis 5)

volvo S60 berline autosalon brussel

Bij Volvo laten ze de S60 in Europese première zien op de stand. Ben je toch afgeleid door de Volvo breaks, dan is de V60 CC misschien spek voor je Zweedse bek, met stoere opzetstukken en een beetje meer bodemspeling.


BMW X7 (Paleis 7)

BMW x7 autosalon 2019

De knappe koppen onder jullie weten dat dit puntje 11 is en niet 10, maar 11 om te zien bekt nu eenmaal niet goed. BMW's grootste is "a sight to behold'. Je kan er werkelijk niet naast kijken op de stand van BMW. De gigant wordt materiaal voor spotters want echt veel exemplaren verwachten we niet te zien in ons klein Belgenland. Het autosalon is dan ook de uitgelezen kans om die gigantische grill eens in het echt te zien, je kan BMW vinden in paleis 7.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jelledr 03:33
afbeelding van Jelledr

Bwa, de t-cross mag er ook bij. Niet lelijk, niet wauw, ook weer terug een SUV er bij, maar nieuw model.

De Jimny was ook fijn, maar echt niet praktisch. Zal het moeten hebben van zijn looks.

De nieuwe bmw 3 reeks was ook knap. De Urus was voor mij dan weer tegengevallen. Had iets beestiger verwacht.

Beste vond ik eigenlijk nog iets wat niets met auto’s te maken had. Het vakmanschap bij Nissan. Die kerels die dat hout aan het bewerken waren en die zelf hun wagen hadden ingericht. Bijzonder mooi gedaan.

Dan was er bij Peugeot die concept car, wel die vond teleurstellend. Zag er op beelden veelbelovend uit maar in het echt vond ik het maar zwak. Hun 508 is dan weer wel geslaagd.

Nieuwe 911 is een pareltje!

En wat een coole concept bij Hyundai dacht ik. Een futuristische beachcrosser.

Honda was een tegenvaller. Mitsubishi ook. Toyota, geen supra gezien.

Ford was op vlak van kwaliteit een tegenvaller toch wat betreft de zitting in de bestelwagens. Wat een speelgoed zetels! Op een bepaald moment had ik de zitting van een transit Custom in mijn handen. Zoiets had ik niet verwacht van dit merk.

Overal wat dezelfde indruk wat betreft de bestelwagens. Veel duurder, veel fragieler. Toch de transit, trafic, talento,..

De dreamcars, weinig over te vertellen. Cru gezegd: mijnen bruinen kan da ni trekken.

Verrassend was de Ssanyong musso. Vrij geslaagde pick-up. Mag er zeker zijn!

Leukste suv: de xc90, stelvio en de maserati levante.
Leukste hatchback: die TCR GTI was wel fijn.

Leukste sedan: Mazda 3

Dreamcar blijft al jaren hetzelfde merk en dat is Aston Martin.
Al is de nieuwe 911 toch ook wel een zeer ferm machien!

Overall zeer geslaagde editie van het kleine salon. Op naar 2020 en dan bestaat Mazda 100 jaar. Benieuwd!

Gleinad 10:36
afbeelding van Gleinad

De nieuwe Toyota Corolla was ook een aangename verrassing !

Uw reactie