10 crossovers & suv's op het autosalon brussel 2019

DS 3 Crossback suv autosalon brussel 2019

Het autosalon Brussel gaat van start met een hele hoop bezienswaardigheden. In dit artikel zetten we de SUV in de spotlights.

De SUV als de vervanger van de middenklasseberline en de monovolume. De crossover als vervanger van de kleinere stadswagentjes. Hoog en Droog zit je en dat is het grootste verkoopsargument. Dat die wagens meer verbruiken, daar trekken we ons niks van aan, vertellen de verkoopscijfers ons. Hieronder de highlights op het autosalon in Brussel voor wat betreft de SUV's en crossovers.


BMW X7 (Paleis 7)

bmw x7 suv autosalon brussel 2019

Zeven zitplaatsen telt 'ie. Maar dat is niet de reden waarom je hem zal kopen. Je koopt hem voor de overdreven luxe en het pompeuze uiterlijk.


Cupra Ateca (Paleis 11)

cupra ateca suv autosalon brussel 2019

Onder de kap van deze gerebadgede SEAT zit een 2.0 turbobenzine met 300 pk. De wagen ademt sportiviteit uit, en als voorbode van een merk vol hot hatch-modellen draagt hij performance hoog in het vaandel.


DS 3 Crossback (Paleis 4)

DS 3 Crossback suv autosalon brussel 2019

De reguliere versie van de DS 3 Crossback is in grotere getale aanwezig dan zijn E-Tense broertje. Met benzine- en diesels in het aanbod kan DS vanaf nu de hele markt bekoren. Benieuwd of het lukt.


Fiat 500X (Paleis 7)

fiat 500x suv autosalon brussel 2019

Al lijkt het dat hij al jaren rondrijdt op onze wegen, deze gefacelifte 500X is nieuw. Een onderschatte wagen die zijn basis deelt met de Jeep Renegade.


Honda CR-V Hybride (Paleis 3)

honda cr-v hybrid suv autosalon brussel 2019

De grootste der Honda's is er nu ook als hybride SUV.


Lexus UX (Paleis 4)

lexus ux suv autosalon brussel 2019

Deze UX is de inzet van Lexus in het segment van de compacte SUV's. Daarmee ronden ze het gamma af, na de RX en de NX de voorbije jaren.


Nissan Qashqai (1.3 TCE) (Paleis 5)

nisan qashqai suv autosalon brussel 2019

Een nieuwe motor erin en deze bestseller kan er weer een tijdje tegen. De 1.3 DIG-T komt op het juiste moment, met de omslag van diesel naar benzine.


Range Rover Evoque (Paleis 6)

range rover evoque suv autosalon brussel 2019

De evolutie van de revolutie, dat is deze tweede generatie Evoque. Wat denk jij ervan? Mag deze in pakweg Londen gaan rondrijden op de boulevards, of toch liever offroad?


Skoda Kodiaq RS (Paleis 11)

skoda kodiaq rs suv autosalon brussel 2019

Niet zo extreem als de Cupra Ateca is deze Kodiaq RS. Hij krijgt een tweeliter diesel met 240 pk onder de kap.


Volkswagen T-Cross (Paleis 11)

volkswagen t-cross suv autosalon brussel 2019

T-Roc, T-Cross, T-Polo, ze weten het zelf niet zo goed bij Volkswagen. Zolang je maar weet dat dit de nieuwste telg in de SUV-familie van de Duitsers is. De T-Cross zit onder de T-Roc.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie