De PK-boys op het autosalon van Brussel 2019

Jaguar XE SV Project 8

Auto’s en paardenkracht hangen onherroepelijk samen. Vaak gaat de regel: hoe meer je van die pk’s hebt, hoe beter. Laat het nu zo zijn dat er een speciale zaal is voorzien voor de pk-liefhebbers onder ons.

Niet enkel in die exclusieve zaal staat de paardenkracht. Verder staat er ook nog wat pk-geweld verspreid over de andere zalen. Elk merk komt wel met iets op de proppen. Bij deze gaan we enkele van onze meest geliefde keuzes aan jullie voorstellen.

Hete kleintjes – onze drie


Suzuki

Suzuki Swift Sport

Lichtgewicht en voldoende pk's, niet alleen Abarth en Alpine kent deze formule. Ook Suzuki past ze toe op hun Swift Sport. Funfactorracket staat op zijn chassis geschreven met 140 paarden op nog geen 1.000 kilogram.

Mini

Mini Cooper S GT Limited Edition

De Mini Cooper S GT Limited Edition is gelimiteerd tot 100 stuks en retesnel. Meer moet dat niet zijn.

Volkswagen

Volkswagen Golf GTI TCR

Bij Volkswagen hadden we de keuze tussen de Polo GTI, Up! GTI en de Golf GTI TCR. Die laatste is de nieuwste in de lijst en geeft een normale Golf GTI een hormonenkuur. Net niet zo stevig als de Golf R, maar met 290 paarden meer dan voldoende. RIP voorbanden.


Daddy-mobiel 2.0 – onze drie


Kia

Kia Stinger GT

De Kia Stinger GT heeft presense en en de p, maar is dit voldoende om chauffeurs van de premium-merken weg te kapen en richting deze Zuid-Koreaan te doen hollen?

Skoda

Skoda Octavia Combi RS245

Wolf in schapenpels nummer 1: De Skoda Octavia Combi RS245 heeft alles in zich om onopvallend door het verkeer te vloeien, maar bied ook voldoende punch om meerdere wagens pijn te doen op de autostrade.

BMW

BMW M5 Competition

Deze BMW M5 Competition, de Panamera Sport Turismo GTS of de Mercedes-AMG GT 63 S 4-door Coupé. We hebben toch wel serieus liggen twijfelen over de keuze van de über-papawagen. De Panamera Sport Turismo is een prachtige wagen, maar heeft net niet genoeg kracht in zijn GTS-vorm om met deze top mee te draaien, daar heeft Porsche de Turbo S E-Hybrid voor. De Mercedes-AMG GT 63 S is de krachtigste van den hoop, maar is eerlijk gezegd niet zo heel mooi en laat dat op dit niveau toch ook meetellen.


Mommy-mobiel 2.0 – onze drie


Alfa Romeo

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Nee, we beweren niet dat alle SUV-rijders vrouwen zijn en al zeker niet met de volgende SUV’s gaan rondrijden. De Alfa Romeo Stelvio Quadrofoglio blijft momenteel nog steeds de snelste SUV op de groene hel en jullie kunnen hem bewonderen op het autosalon.

Cupra

Cupra Ateca

Ideale wagen voor hier in België, de Cupra Ateca? Kleine motor, een hoop kracht, vierwielaandrijving en DSG-bak. Tel daar dan nog de mogelijk bij om je kinderen en een hoop boodschappen met te sleuren en dan bekom je een aardig sterke wagen.

BMW

BMW X4 M40i

Dit keer scoren de Duitsers met de X4 M40i. Geen rasecht M-model, maar ruim voldoende om de snot voor je ogen weg te rijden.


Supercars – onze drie


McLaren

McLaren 720S Spa 68

Speciale editie voor de eerste winst van McLaren op Spa, die wagen moet op onze lijst staan. Zijn volledige naam: McLaren 720S Spa 68. Zoals we bij de MINI al vertelde is dat exclusiviteit en een hoop paarden goed bij elkaar passen. Maak het exclusieve nog wat exclusiever en maak van de paarden echt een hele hoop paarden en je bekomt iets dat tegen het extravagante aangaat.

Porsche

Porsche 992

Een discussie over dat hij al dan niet een supercar of meer een sportwagen is laten we in het midden. Feit is dat de 911 in zijn nieuwste vorm -992- hier te bewonderen valt en dat hij één van de meest herkenbare vormen in de autowereld draagt. De looks zijn Porsche-kennende niet ingrijpend veranderd, al moeten we toch wel wennen aan de nieuwe achterkant. Laten we eerlijk zijn: het is onze minst favoriete kant.

Aston Martin

Aston Martin DBS

Twijfels, twijfels, twijfels! Welke is nummer 3 in ons lijstje? De Lamborghini Huracan Performante? Of liever de Ferrari 812 Superfast? Of toch maar de Bugatti Chiron. Nee, nummer 3 is de Aston Martin DBS Superleggera geworden. Dankzij zijn immense kracht, ongelofelijke klank en waar kunstwerk voor het oog. De DBS heeft alles wat een supercar moet hebben.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie