Suzuki Jimny eert voorvader LJ80 op autosalon Brussel (2019)

suzuki lj80 bms 2019

Bij Suzuki blikken ze graag terug op het verleden. Kregen we vorig jaar nog de gehele familie van sportieve Swifts op het salon, dan eert dit jaar Jimny zijn grootvader LJ80. Op zoek naar eigenaardig klassiek gerief tijdens het autosalon van Brussel? Dan moet je zeker eens langsgaan bij Suzuki.

De huidige Jimny mag dan visueel bijna een mode-item zijn geworden, onderhuids blijft hij een berggeit die niet onder moet doen voor vaak stukken duurder offroadgerief. Het gevolg van een filosofie die Suzuki blijft doortrekken in haar kleine offroaders. Een filosofie die voor het eerst naar boven kwam bij de Light Jeep of kortweg: LJ. Die LJ zag het levenslicht in de jaren 70 en is voor Suzuki wat de Defender voor Land Rover is.

suzuki lj80 bms 2019

Met de nieuwe Jimny als trekpleister op het autosalon van Brussel leek het Suzuki dan ook het uitgelezen moment om een speciaal plaatsje te voorzien voor een LJ80 vanuit een privécollectie. Waardoor we maar aan één ding kunnen denken; Suzuki, maak een open versie van de nieuwe Jimny!

suzuki lj80 bms 2019

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie