Nieuwe Subaru Legacy debuteert in Chicago

Subaru Legacy

De zevende generatie van de Subaru Legacy is bijna een feit. Chicago krijgt de eer om de nieuwste Legacy aan de wereld voor te stellen.

Nieuw mag je in dit geval behoorlijk letterlijk nemen. Volgens Subaru is de Legacy tot op de laatste moer en vijs volledig aangepast. Niets maar dan ook niets zou van de vorige generatie zijn oversteek hebben gemaakt. Hoofdreden van deze drastische aanpak is dat de nieuwe Legacy -net zoals de Impreza en Forester- op het Global Subaru Platform staat.

Subaru Legacy

Naast de drastische wijziging onderhuids kan je ook rekenen op een flinke aanpak binnenin. De Subaru Legacy krijgt een stevig verticaal infotainmentsysteem, die je wel eens zou kunnen verwarren met je iPad thuis. Verder wordt de neus wat herwerkt met de typische C-vormige schijnwerpers als herkenningspunt. Laat deze Subaru Legacy je hartje sneller kloppen, dan gaan we je teleur moeten stellen. Hij is tot nadere orde niet voor ons.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
JL 20:33
afbeelding van JL

Voorbode van de nieuwe Outback. Maar goed, de Europese markt krijgt de modellen maar ten vroegste 1 jaar na de introductie in de VS en de rest van de wereld.

De motoren zijn ook niet erg gericht op de Europese markt. En het Global Subaru Platform is niet echt voorzien voor hybride-technologie. Batterijen worden nogal onelegant in de koffer bodem gemoffeld (cfr. de XV Advanced). Waardoor daar de ruimte drastisch afneemt.

JL 17:38
afbeelding van JL

De Legacy krijgt 2 motorisaties: in de eerste plaats de 2.4 turbo die ook wordt gebruikt in de Ascent, een 7-sits SUV die spijtig genoeg niet beschikbaar is in Europa. En de geüpdate versie van de 2.5 atmosferische motor die wij kennen van de Outback. Die vernieuwde motor zit al in de VS versie van de nieuwe Forester.

Uw reactie