Dit is de Toyota C-HR EV!

toyota ch-r ev 2019

Je kon 'm al krijgen als hybride maar nu is Toyota ook klaar met de volledig elektrische C-HR. Die auto zal volgend jaar op de Chinese markt verschijnen via twee joint-ventures. Wat ontbreekt er in dit verhaal? Europa natuurlijk. Want jawel, deze C-HR EV is (nog) niet voor ons.

Via twee joint-ventures zal Toyota in China twee varianten van de elektrische C-HR gaan verkopen. Het is te zeggen; FAW-Toyota verkoopt 'm als IZOA, Guangzhou-Toyota houdt het bij C-HR. Buiten die naamverschillen zijn beide auto's identiek. Kijk, zo ingewikkeld is de Chinese markt.

C-HR EV

Laten we het dus voor het gemak maar over de C-HR EV hebben. Momenteel nog een studiemodel, want Toyota zal pas volgend jaar deze elektrische variant van de crossover uit gaan rollen. Het is dus nu vooral de bedoeling om even aandacht trekken. Daardoor krijgen we geen specificaties omtrent accu of motorvermogen. Een beetje knullig natuurlijk, Toyota.

toyota ch-r ev 2019

Uiterlijk verschilt de elektrische C-HR danig van zijn hybridebroertje. Zo wordt de snuit nog wat heftiger gestileerd. Binnenin wordt de tellerpartij dan weer vervangen door een digitaal exemplaar. Of Europa ook deze C-HR krijgt? Dat is momenteel koffiedik kijken. Alles lijkt er op te wijzen dat Toyota eerst het succes af gaat tasten in China.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws