Lamborghini plant "de toekomst" voor IAA: Hybride Aventador?

lambo teaser iaa

Ook Lamborghini doet een duit in het teaserzakje voor de IAA volgende maand en toont een weinig verhullende foto met een bijschrift dat hint naar een toekomstig model. Het zou wel eens over een hybride-model kunnen gaan met de Aventador als basis.

"Iets nieuw is onderweg. Kan je niet wachten? Open gewoon je ogen voor de toekomst"... met die cryptische omschrijving lanceert Lamborghini een teaserplaatje dat ons warm moet maken voor het nieuwtje dat ze voor zullen stellen op het autosalon van Frankfurt volgend maand. Op de teaserplaat zien we buiten het typerende lichtsignatuur ook niet veel. Naar wat kijken we dan?

No-newventador

Met 8 jaar op de teller zou je denken dat de tijd stilaan rijp is voor een opvolger van de Aventador. Moederbedrijf Audi heeft echter serieus de broeksriem aan moeten trekken (#Dieselgate) waardoor diens opvolging volgens insiders zou uitgesteld zijn tot 2024. Eén groot probleem echter bij die keuze, want de huidige V12 in de Aventador is niet klaar voor de Europese ecostorm van de komende jaren. Er gaan dan ook geruchten dat Lamborghini de V12 opzij moet schijven van Audi en plaats moet maken voor een V8 die hulp krijgt van elektromotoren.

Of we daar iets van gaan zien op de IAA? We gokken er stiekem op... maar zetten er alvast niet heel ons kapitaal op.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie