Nieuwe Subaru Levorg weldra daar, concept in Tokio

Subaru Legacy Concept teaser

Met zes jaar op de teller denkt Subaru luidop aan een opvolger voor de Legacy, een eigenzinnige stationwagen die ook in ons Belgenland bij de dealer staat. Van die nieuwe generatie krijgen we op 24 oktober een conceptversie te zien tijdens het autosalon van Tokio.

Met de Levorg voorzag Subaru in 2013 een spirituele opvolger voor de Legacy. Die LEgacy, reVOlution, touRinG - Levorg dus - krijgt binnenkort een tweede generatie. De eerste tekenen daarvan zullen we al te zien krijgen tijdens het autosalon van Tokio.

Subaru Global Platform

Subaru plaagt namelijk met een teaser voor de nieuwe generatie Levorg. Een teaser die nog minder laat zien dan een middeleeuwse vrouw met kuisheidsgordel. Verwacht je dan ook niet aan een revolutie op designvlak, zoals dat wel vaker het geval is bij Subaru. Wel gaan we er prat op dat de nieuwe Levorg zijn "oude" chassis inwisselt voor het modulaire Subaru Global Platform. Dat debuteerde onder de nieuwe generatie Impreza.

Het is dan ook niet ondenkbaar dat de nieuwe Levorg de motoren van de Impreza over zal nemen. Denk dan aan een 1.6 boxermotor op benzinepeut en vierwielaandrijving. Al zal het ons niet verbazen dat ook de 150 pk sterke 2-liter boxer voorin blijft liggen. Meer details krijgen we alvast tijdens het autosalon van Tokio eind volgende maand!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie