Meer details over Ferrari 599XX

Terwijl we net een filmpje over de 599 HGTE online plaatsen, toont Ferrari extra beelden van de 599 XX. Bij de lancering in Genève werden amper info en beelden meegegeven. Nu vult Ferrari de info dus aan.

De 599 XX is gebaseerd op de 599 Fiorano en past in een reeks van FXX-Ferrari's, nog extremere versies van het merk met het steigerend paard. Let wel deze 599 XX is een conceptmodel. De concept dient als verzameling voor technieken die de toekomstige Ferrari's zullen meedragen. Zo zou in de toekomst het KERS-systeem worden geplaatst op wat misschien wel de

599 Scuderia kan worden. Op dit moment beperken de wijzigingen zich echter tot aerodynamische en motorische wijzigingen. Een aangepaste diffusor zorgt samen met gestroomlijnde C-stijlen en "donuts" in de wielen voor een betere luchtgeleiding. De V12-motor reproduceert 700pk bij 9.000 o/m. Tot slot werden de veroudingen in de versnellingsbak aangepast, waardoor het schakelen tot slechts 60 milliseconden wordt beperkt. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat de wagen het testcircuit in Fiorano in 1'17" afdweilt, sneller dan eender welke andere Ferrari ooit tevoren.

Bron: Autoblog.com

 

 

Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws