Concept: Jaguar XJ75 Platinum

Jaguar wordt dit jaar 75 en dat willen ze niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het designteam kwam eerder al met de XKR 75, iets later met de Pace & Grace en dit weekend onthullen ze hun nieuwste creatie, de Jaguar XJ 75 Platinum Concept, op het Pebble Beach Concours D’Elegance in de VS.

Officieel is deze wagen enkel ontworpen om de 75ste verjaardag van Jaguar in de bloemetjes te zetten maar naar alle waarschijnlijkheid zullen er veel stijlelementen, zoals de dikke bumpers en de chromen accenten, worden overgenomen in een

eventuele XJR. Binnenin vinden we een mix van leer en suède, voorzien van een diamantenpatroon. Op de middenconsole pronkt er een op maat gemaakt klokje dat ontworpen werd door Bremont Watch Company en de luchtinlaten zijn  afgewerkt in witte lak. De lange wielbasis XJ 75 Platinum Concept wordt aangedreven door een 464 pk sterke versie van de 5.0 supercharged V8 die we al kennen van in andere modellen van het merk. In een eventuele XJR is het wel waarschijnlijk dat deze krachtbron meer kracht zal ontwikkelen dan de 503 pk die we nu vinden bij de XJ Supersports, XFR en de XKR om zich toch als topmodel te kunnen profileren.

Jaguar XJ75
Jaguar XJ75

Via Autocar

Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws