Subaru stelt XV Concept voor

Ze hielden ons de laatste maanden in de ban met enkele teasers, maar vandaag stuurden ze ons het verlossende persbericht. De Japanners bouwden de XV op basis van de Impreza, al weet hij zich prima te onderscheiden van zijn kleinere broer. Zo zien we geen luchthapper meer in de motorkap, staat hij twintig centimeter hoger op zijn poten en herkennen we op vlak van lijnenspel weinig of niets meer. En dat is goed nieuws, wat op die manier komt Subaru eindelijk eens met iets nieuws op de proppen.

Het basisontwerp van de nieuwe generatie crossover is op basis van 'Protren' Dat woord is een samentrekking van de belangrijkste eigenschappen van deze wagen: "Professional tool” and “Trendy design”. De XV zou "functionaliteit en professionalisme als geen ander weten te combineren. Uiteraard allemaal verpakt in een stedelijk ontwerp."

Onder de kap van dit concept schuilt een 2.0 liter boxermotor die werd gekoppeld aan een CVT bak. De afmetingen zijn 4,450 mm lengte x 1,800 mm breedte x 1,620 mm hoogte. Naast de flashy kleur pakt Subaru ook uit met hun nieuwe en tricolore 19 inchers. Dit concept staat momenteel in Shanghai. De nieuwe Impreza sedan en hatchback stelt Subaru morgen voor op de autoshow in New York.

Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws