Pininfarina Cambiano Plug-in Hybride gaat allicht in productie

Pininfarina stelde op de autoshow in Genève haar nieuwe Plug-in Hybride concept voor, de Cambiano. Wat op de beursstand een designstudie bleek, zou nu een productie-staartje krijgen. We schreven al eens rond de erg subtiele lijnen van het concept, en blijkbaar viel dat erg in de smaak. Onder de kap van het concept schuilde een 680 pk sterke dieselturbine, opgedeeld in vier motoren die elk voor de aandrijving van één wiel zorgden. Die technologie zou de productievariant niet halen. Er zal allicht gewerkt worden met een dieselblok met range extender.

Met die cijfers trok het concept de sprint naar 100 km/u in 4,2 seconden. Het rijbereik ligt op 800 kilometer waarvan je er 205 in volledig elektrische modus kan rijden. De CO2 uitstoot zou amper 45 g/m bedragen. Een productievariant zal nog wel even op zich laten wachten. De CEO spreekt over 24 tot 30 maanden aleer de productie ervan kan starten. De topman van het Italiaanse ontwerpbureau voegt eraan toe dat de productie erg gelimiteerd zal zijn. Mochten ze de productie houden op tien stuks, dan komt de prijs van de productievariant op 1 miljoen euro. Voeren ze de productie op tot 70 à 75 stuks, dan zakt de prijs tot 400.000 euro, zo zegt Angori, de CEO.

Via autonews

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Quin 13:20
afbeelding van Quin

1 miljoen euro, serieus :s? Ik zag er meer een potentieel design voor de Alfa Giulia.

Aan de andere kant wel leuk dat we deze dan misschien ooit in het echt zullen zien rijden :)

Techno Patat 16:52
afbeelding van Techno Patat

Quin! Foei, zo wil ik je niet horen praten! De guillia is trouwens af, ze moeten nu enkel nog hun motoren vinden :S! Maar het design zou al vastliggen...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws