Seat Leon Cup Racer gaat over de 300 pk

Seat Leon Cup Racer

Seat treedt ook dit jaar aan op het Wörthersee Treffen en ze brengen deze Leon Cup Racer mee. Als concept car, al lijkt de motorisatie wel iets voor de volgende Leon Cupra - je ziet het zelfs al in de naam.

Want de Leon Cup Racer wordt voorzien van een 2.0 TFSI, een benzinemotor met turbo en 330 pk en 360 Nm, gekoppeld aan een zestraps DSG of een sequentiële versnellingsbak. De wagen kan aangekocht worden voor circuitgebruik als particulier raceteam, met DSG kost dat 70.000 euro, met sequentiële bak 95.000, beiden exclusief extra belastingen. Een WTCC-versie met 1.600 cc longinhoud zou later volgen.

Seat Leon Cup Racer

Behalve de Leon Cup Racer zullen ook een Ibiza SC Trophy-racewagen en een Ibiza SC Cupra te zien zijn op de Seat-stand in Wörthersee.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yvesw 15:44
afbeelding van Yvesw

Interieur is wel om van te kwijlen. Smijt dat maar in een straatlegaal model! Wel gek dat de Ibiza Cupra een DSG met 7 verzetten heeft en dit het moet doen met 6.

Waxweazel 18:02
afbeelding van Waxweazel

Waarschijnlijk ook wel om het hogere koppel. Een stevigere koppeling met 1 versnelling minder is dan meestal het gevolg.
En de DSG van VW staat nu niet gekend als een betrouwbaar ding, zeker niet die 7-bak.

Yvesw 18:18
afbeelding van Yvesw

Goh, de eerste generatie DSG met zeven verzetten (2007) kon inderdaad maar een "magere" 250 Nm aan. De laatste generatie (vanaf 2010) kan tot 600 Nm aan. Deze zit ook in de TT-RS dus betrouwbaarheid lijkt me ook niet de issue te zijn. Al lijkt het de meest plausibele denkpiste...

Kevin 21:40
afbeelding van Kevin

Ziet er heel mooi uit, kan al niet wachten om er zo eentje ongeveer in actie te zien tijdens de wtcc-races! Nieuwe leon is sowiso al een van de mooiste wagens die momenteel beschikbaar is!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws