Vlaggenschip-in-wording: Cadillac Elmiraj Concept

cadillac-elmiraj-concept

Als Cadillac bij ons op de voorpagina staat, dan gaat het meestal om een vette concept car. Deze keer is de Elmiraj aan de beurt, een dikke vierzits coupé.

Geïnspireerd op de Eldorado uit 1967 is deze grand coupé een pareltje. Vooraan vinden we een enorme grille die die van een Rolls Royce Phantom concurrentie aandoet en uitloopt op de motorkap met ventilatiegaten. Om de grootsheid te benadrukken werden 22 inch velgen gemonteerd. Tegelijk zien we gelijkenissen met de grote Ciel, de concept cabrio die Cadillac een tijdje geleden voorstelde.

transparantie alom

Als je zou instappen naar achteren , komt de achterste passagierszetel een stukje naar voren om de instap te vergemakkelijken. Eens je neerzit, schuift het systeem terug naar achteren. Dikke zetels zijn het overigens in het interieur, ingekleed in leder en geplaatst in een interieur met Rosewood-inleg. Een 10" touchscreen geeft je de nodige info en transparante meters geven de status van de motor weer.

cadillac-elmiraj-concept

dikke v8

Onder de kap zit een 4.5 V8 - geen downsizing in de toekomst dus - met 500 pk en 678 Nm koppel. Het chassis zou van het Omega-platform afgeleid zijn, een platform dat binnen afzienbare tijd Cadillacs nieuwe vlaggenschip moet gaan ondersteunen.

cadillac-elmiraj-concept

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
BENNYB 00:02
afbeelding van BENNYB

verdomd mooi, niets aan veranderen en je hebt eindelijk een geduchte concurent voor MB, AUDI en BMW

Techno Patat 00:27
afbeelding van Techno Patat

Mijn inziens enkel voor MB? Enig concurrent in die klasse is de CL toch? M
Maar inderdaad zalige bak, maar helaas zelfde lot beschoren als de Ciel?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws