Spyker gooit dak van B6 Venator Concept

Spyker-B6-Venator-Spyder-Concept

Spyker, het merk dat we vooral kennen van vreemde concept cars, heeft er weer eentje bij op het palmares. Al is de denkoefening deze keer weinig meer dan een open versie van een bestaand concept.

Spyker koos de show-met-het-grote-geld in Pebble Beach (Californië) uit om de B6 Venator Spyder voor te stellen. De B6 Venator werd in gesloten versie al voorgesteld op het salon van Genève, in maart van dit jaar. Ook in dit artikel is Artega niet ver weg, want Spyker baseerde de Venator Spyder op de Artega GT.


Spyker-B6-Venator-Spyder-Concept

Spyker plaatst een V6 onder de kap en zegt dat die zowat 375 pk voortbrengt. De wagen zelf zou zowat 1.400 kg wegen. Details zijn er in de vorm van Spykers lijfspreuk op de flank van de wagen en de zichtbare mechaniek van de versnellingsbak. Spyker wil deze B6 Venator Spyder volgend jaar in productie nemen. De prijs tikt de 150.000 dollar aan.

Spyker-B6-Venator-Spyder-Concept
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Dequal 12:41
afbeelding van Dequal

Laat maar komen! Prachtige wagen. :) Vooral het detail van die interieurbekleding die verder langs achter meeloopt over de motorkap. Interieur blijft ook nog altijd iets om van weg te dromen, alsof je je in een vliegtuig van de jaren '40 waagt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws