Peugeot Exalt is voorbode van CLA-concurrent

Peugeot-Exalt-Concept

De Onyx met vier deuren - deze Exalt-concept -, is officieel losgelaten door Peugeot. Meer plaatjes, alle informatie en 340 pk.

De Exalt is Peugeots nieuwe conceptwagen die op menig autosalon zal verschijnen. Daarmee wordt eindelijk de fakkel overgenomen van de Onyx die het toch al een tweetal jaartjes volhoudt. De nieuwe is 4,70 meter lang en 1,31 meter hoog - of laag, zo u wil. Onder de langgerekte kap met koelsleuven vinden we de 270 pk sterke 1.6 THP die ook dienst doet in de RCZ R. Voor een concept natuurlijk niet goed genoeg, daarom zwiert Peugeot ook nog eens een elektromotor van 50 kW in de motorbaai.

Potente Hybrid4

Het resultaat is een 340 pk sterk samenspel. De voorwielen krijgen kracht van de benzinemotor, de achterwielen van de elektromotor. Desgewenst kan je kiezen tussen rijden op benzine, elektriciteit of een combinatie. Niet meteen iets nieuws, wel een mogelijks leuke toevoeging aan het Hybrid4-gamma van Peugeot. Daar kan je momenteel enkel dienst doen op een combinatie diesel/ elektro met een kracht van 200 pk en 500 Nm koppel.

Peugeot-Exalt-Concept

Vierdeurscoupé

Uiterlijk toont Peugeot hier een mooie concurrent voor de Volkswagen CC en Mercedes CLA. Strakke lijnen, een stoere snuit en een, nogal, zware kont. Het rode achterste is niet geïnspireerd op die van een baviaan, al blijven we wel in de dierenwereld. Het rode gedeelte is een soort van kunststof/ textiel die een haaienhuid moet imiteren. We kunnen het zelf niet verzinnen...

Peugeot-Exalt-Concept

Daardoor zou de wagen een stuk aerodynamischer worden. Al zorgen de smalle zijspiegels daar ook voor. Gewicht van deze haai-imitator? 1.700 kilogram. Het interieur kenmerkt zich door het overvloedig gebruik van hout, leder en vezelverbindingen. Een ecologische aanpak die we ook al kennen vanuit de BMW i3.

Peugeot-Exalt-Concept

Of we ooit een productiemodel hiervan kunnen verwachten? Volgens de geruchten komt Peugeot in 2016 met een concurrent voor de Mercedes CLA. Deze Exalt kan dus wel eens de voorbode daarvan zijn.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws