Maak kennis met de Infiniti Q60 Concept

infiniti-q60-concept-2015-04

Ook aanwezig op de NAIAS autoshow in Detroit is deze Infiniti Q60. Het gaat voorlopig om de conceptversie maar voor ons mogen ze hem zo in productie brengen. Dat hij in productie gaat, staat voor Infiniti al vast, al kunnen er nog een aantal zaken veranderen.

Hij wordt dan ook gepresenteerd als de voorloper van een high performance sportcoupé. Hij meet 4,69 m lang en is 1,37 m hoog. Volgens Infiniti herken je in de lijnen van de wagen de trekken van een F1-auto. Daarnaast neemt hij ook wat kenmerken van de Q80 Inspiration concept car over. De uitlaatpijpen komen dan weer van de Q50 Eau Rouge.

Binnenin zie je een met leder bekleed instrumentenpaneel en een handgestikte lederen stuurwiel. Zowel voor- als achteraan worden kuipzetels gemonteerd.

Als aandrijving gebruikt Infiniti een 3.0 V6 twin turbo benzinemotor met exceptional performances. Hoe hard hij dan wel mag gaan en hoe snel je aan 100 km/u zit, wordt bij deze conceptcar nog niet meegedeeld. Wel wil Infiniti een productiemodel binnen de twee jaar klaar hebben. Wordt dus vervolgd.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws